duktigaflickan

Böcker

Kategori: Tankar

I bokcirkeln har vi precis läst en bok av Katarina Wennstam som heter "Svikaren", kan verkligen rekommendera denna.. en spänningsroman som verkligen är spännande, och som man streckläser! Vi fick mersmak för författaren så denna gång ska vi läsa en äldre bok av henne, som dock inte är en spänningsroman utan något helt annat. Jag har precis bara börjat men känner att dethär kan bli riktigt jobbig, men även viktig, läsning.. vill rekommendera den också då jag tycker den behandlar ett viktigt ämne som tyvärr inte gått ur tiden ännu trots att boken skrevs i början av 2000-talet.Ser fram emot att diskutera denna när vi är klara med den.. Men nu ska jag inventera pocket-förrådet efter ngn mer lättsmält historia att ta med till Kap Verde på onsdag..
tror att jag behöver nåt för att "väga upp" denna...
 
Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt
Beskrivning från adlibris:
Jonna, en vanlig tonårstjej, går på fest. Dagen efter är hennes liv förstört. De har kört upp en krycka i underlivet. På stan kallas hon för ”kryckhoran”. Lena blir utsatt för en gruppvåldtäkt. I rättegångsprotokollet står det:. ”Hon hade en kort svart klänning, en orange genomskinlig topp, skor samt behå och trosor på sig.”  Det sexuella våldet har alltid funnits Men har det plötsligt blivit grövre? Har det skett en förändring i inställningen till våldtäkt, hos ungdomar, media, domstolar? Eller är det i själva verket samma urgamla syn på kvinnans – och mannens – rätt som härskar?
    I Flickan och skulden redovisar Katarina Wennstam, kriminalreporter på SVT, ett förkrossande material kring ett antal uppmärksammade gruppvåldtäktsmål. Med lika mycket ursinne som medkänsla berättar hon om de övergrepp som äger rum mitt i vår upplysta vardag.
    Flickan och skulden var en av de mest omdebatterade böckerna under 2003. Boken blev nominerad till Augustpriset och tilldelades flera priser, b la Advokatsamfundets Journalistpris.

Kommentarer

  • Nina säger:

    Jag rekommenderar samtliga böcker av Wennstam. Ämnena är alltid riktigt starka och hon får alltid till ytterligare en vinkling i sina berättelser som får en att tänka till ytterligare en gång.

    Svar: ja det kommer definitivt bli fler, helt klart!
    duktigaflickan.blogg.se

    2013-01-13 | 12:56:11

Kommentera inlägget här: