duktigaflickan

Be proud

Kategori: Tips

Vet inte vad det är med mig, har massa tankar i huvet jag vill få ut & skriva om men jag orkar liksom inte skriva, märkligt! Idag har jag iaf tagit tag i en annan sak nu på morgonen som legat och grott under semestern så skönt att ha det överstökat. Idag blir det lite packande o annat plock inför nästa anhalt, imorgon bär det av till Stockholm, massa goa vänner & Pride-festivalen... känner inte för att packa & förflytta mig mer men ska bli skitkul när jag väl är där kommer det bli TOPPEN!
 
Dagens tips går ut till de föräldrar eller vänner till föräldrar som söker bra litteratur till sina småttingar...
Här: www.forskolefolket.se kan man hitta massa bra böcker bland annat med schysst genusperspektiv. Ska in o beställa lite nu innan det är dags att ta tag i dagens pack & plock :-)

Nöjda Nina!

Kategori: Tankar

Hihi gjorde ett test på familjeliv.se om vilken mamma-typ jag är. Sånahär test är ju ganska löjliga men lite kul ibland ändå... tyckte det blev ganska trevligt resultat iaf och på det stora hela en hel del som överensstämmer med verkligheten... men så står det ju också att majoriteten av Sveriges mammor är på detta sätt, jag är alltså en mainstream-morsa... haha :-) 
 
"Du är Nöjda Nina! Du är verkligen en riktigt skön mamma och faktiskt väldigt lik majoriteten av Sveriges mammor. Du gör ditt bästa för din familj, sparar pengar när du kan, lagar mat till dina barn ungefär en halvtimme per dag och står visserligen lite mer vid spisen än din man men tycker ändå att han har blivit bättre på att dela på hushållsarbetet nu jämfört med hur det var tidigare. Du tycker inte att du curlar dina barn så väldigt mycket men kan ibland tänka att andra nog borde curla lite mindre. Om du fick välja skulle du vara hemma lite mer med dina barn men på det hela är du en ganska nöjd prick och det ska du vara för du är verkligen en riktig sköning."

me myself and I

Kategori: min vardag

Egentid.. ja vad det nu är, det är väl olika för oss alla vad det innebär men för mig är denhär tiden väldigt viktig. Tid då jag bara gör det jag vill och behöver just för stunden. Kanske träna, shoppa, slösurfa, ta ett långt bad, måla naglarna, ligga på spikmattan, lyssna på en ljudbok etc etc etc... tid för mig och det jag vill göra, utan att bli störd av någon eller något. I love egentid.
 
Jag är social och jag älskar att vara med min familj, min son, min sambo trust me.. men när det blivit lite för länge utan egentid då känns det i hela min kropp... precis som nu,blir liksom frustrerad, irriterad och får inte lust med just nåt, vill bara ägna tid med mig själv!!
 
Tror sjutton att jag behöver in till stan idag oavsett om la familia vill följa med eller inte..
men det är så knäppt för ibland känner man sig som en "svikare" att man väljer tiden med sig själv framför tid med familj... men nej, för att ha energi över till andra måste man först fylla på sin egen... och det gör jag ibland bäst på egen hand, så det så. Nu ska jag boka in ett träningspass ikväll så har jag det att se fram emot.
 

Back in business

Kategori: min vardag

Back in town, back in business... eller nä, knappast... packade om väskorna o drog vidare till några dagar vid Vättern. Tänk vad fantastiskt det är, frukost på Mallorca och grillning i Askersund på kvällen.. 3 t o 15 min tog det att ta sig hem, så häftigt ju. Tänkte på det när vi satt i planet hur otroligt det är detta fenomenet att kunna flyga, nåt som vi bara tar för givet idag, att ta oss från punkt till punkt på nästan nolltid med tanke på avståndet... Tänk den som kom på detta med alla konstruktioner..vilken grym grej. ja man borde blivit uppfinnare... men idag är ju nästan allt uppfunnet, haha.. nej knappast, om 10 år finns det väl saker o teknik vi aldrig ens kan föreställa oss idag.

ja ja nu är det dags för rivieran i Harge, ska bli skönt men lite kallt i jämförelse misstänker jag, vi har ju blivit lite bortskämda med värme nu... Ska skriva ett inlägg o tipsa om det uuunderbara Formentor som vi var i, men det kräver ett helt inlägg för sig själv.. men innan måste jag visa några småglimtar av resan iaf:

Utsikt från poolen, som vi delade enbart med en annan familj som badade en gång på hela veckan :)

Underbara unge, underbara strand o underbara hav!

 

Hej hopp, semestertopp!

 

 

 

 

 

 

Underbart

Kategori: min vardag

Helt underbart är vad vi har det just nu.. stället vi hamnat på uppfyller alla förväntningar o har precis vad vi behöver just nu. Känns som jag inte förstår vad man har på hotell att göra när man kan bo såhär.. det får bli mitt heta tips idag,inför nästa semesterresa, fly folkmassorna o hyr en lägenhet eller hus istället,superskönt.. kolla t ex www.homeaway.se finns massor av fint där över hela världen!
Nu ska jag upp o plocka fram lite frukost ut på terrassen,därifrån har vi kanonutsikt över det stora blå havet.. när Jag kommer hem blir det några härliga bilder här för är svårt att beskriva i ord :) hoppas solen lyser på er i Sverige också :)

I drömmen

Kategori: Tankar

Varför kom du till mig inatt? Fick mitt hjärta att kännas skrynkligt när jag vaknade. Du satt där, vid köksbordet precis som du var levande, precis som du var där på riktigt, lika artig och fin som alltid. snäll.
Förstår inte varför du dök upp nu, vad ville du, är det något du vill säga mig?
jag undrar hur du mår och hur du har det. Du såg glad ut. Jag hoppas du är lycklig, men egentligen vill jag inte se dig mer, vill inte ha denhär konstiga känslan i mitt hjärta. vill minnas dig men välja själv när jag vill plocka fram mina minnen.
hoppas du har det bra
 

In the summertime when the weather is ?

Kategori: min vardag

Svensk sommar 2012 "i ett nötskal":
 
 
Men, nästa vecka kommer räddningen...
spansk sommar 2012 "i ett nötskal", wam bam thank you m'am!
 
Langtidsvarsel
Søndag15. juliMandag16. juliTirsdag17. juliOnsdag18. juliTorsdag19. juliFredag20. juliLørdag21. juliSøndag22. juli
Klarvær Klarvær Klarvær Klarvær Klarvær Klarvær Klarvær Klarvær
22° 22° 24° 26° 27° 26° 24° 23°
0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet 0 mm nedbør i døgnet
Laber bris, 7 m/s fra nordøst Laber bris, 6 m/s fra nord-nordøst Svak vind, 3 m/s fra nord Svak vind, 3 m/s fra nord Lett bris, 5 m/s fra øst-sørøst Lett bris, 6 m/s fra øst-sørøst Laber bris, 8 m/s fra nordøst Laber bris, 7 m/s fra nord-nordøst

Svart eller vitt, allt eller inget!?

Kategori: min vardag

Allt är ju inte svart eller vitt... och tro mig, det har jag lärt mig i livet!
 
Men, det verkar som att jag ibland har väldigt svårt att vara balanserad, som att det liksom alltid blir svart eller vitt - allt eller inget.. och nu... nu har jag gått från att vara en riktig "Spara" till att vara en rejäl "Slösa".. och ja, det kanske är bra för mig på sitt sätt men igår fick jag lite ont i magen när jag gick in o kollade penningarna... oopsy daisy, dendär bokade resan gav mig plötsligt en liten klump i halsen...
 
men, samtidigt, det är bara pengar - det kommer nya.. måste upprepa detta mantra nu så att jag kan njuta nästa vecka fullt ut :-)
 

spontant

Kategori: min vardag

wiiii, vi skiter i det mesta och sticker på tisdag.. kolla, här ska vårt
hem vara om en vecka och en vecka framöver.. jag är så glad,
älskar när man kan va lite spontan :-)
 
 
 
 
f**n vad jag ska NJUTA!

Tacksamhet

Kategori: Tankar

Igår var jag ute med en brokig skara, några vänner, några kompisar, några bekanta.. och något nytt ansikte. Det var en trevlig kväll men var också en kväll som fick mig att reflektera över hur olika vi alla är, och hur det med vissa skiljer sig så himla mycket vilka värderingar man har och står för, vilka perspektiv man väljer att anta och vilket typ av liv man strävar emot.. medans andra är man som tur är mer lik och vissa behöver man aldrig förklara för hur man tänker och menar, för de förstår precis.. och det blir så skönt o behagligt att prata.. 
 
När jag cyklade hem i natten var mitt huvud fyllt av tacksamhet, tacksamhet över att jag har just så många olika personer i mitt liv. Mitt nätverk är stort och inrymmer många människor som skiljer sig mycket åt..  och det är just dessa skillnader som ger mig perspektiv och andra synsätt, som ibland tar hål på mina bubblor eller bekräftar mina funderingar.. som får mig att tänka om när jag fastnat eller får mig att backa tillbaka när jag är för snabb i tankarna.. ja det känns verkligen så viktigt att omge sig med alla dessa olikheter för tänk vilken snäv syn man skulle få på livet om man bara kom i kontakt med människor som höll med om allt man sa, aldrig ifrågasatte eller försökte ge en nya perspektiv.. fy vad trist och vad enkelspårig man skulle bli. Vad svårt det skulle va att utvecklas.
 
så ja, idag och alla andra dagar är jag så tacksam för alla mina vänner, kompisar, bekanta, träningsvänner, kollegor, klienter, familj o släkt osv - mötet med alla er människor är det som får mig att växa, tack :-)
 
 
 
 
 

Själen

Kategori: Tankar

"Ögonen är själens spegel" brukar man ju säga... tror verkligen det ligger något i det.. och tror inte att det bara är ögonen som påverkas av hur själen "mår" eller blir omhändertagen av oss, utan hela människans utstrålning påverkas nog av detta. Vissa människor har en härligt "fri" och strålande utstrålning, jag tror det är de som tar hand om och lyssnar på sin själ, följer sin intuition som det brukar kallas... eller magkänsla som jag ofta brukar säga.
 
Det är så himla lätt att tappa bort dendär magkänslan idag, så mycket brus runt omkring som stör och försöker få oss på andra tankar och andra banor än vad vår själ egentligen säger till oss.
 
Jag läser, eller rättare sagt lyssnar, på en bok just nu som heter "Drömliv - lycklig på riktigt" av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander. Låter så himla klyschigt och som ännu en i raden av alla böcker som ska tala om för oss hur vi ska leva för att uppnå detdär eftersträvansvärda perfekta och lyckliga livet.. men nej, jag tycker denna bok (hittills) är läsvärd, även om den såklart har ett budskap som ska "leda oss mot lycka".. den handlar mycket om att lyssna mera inåt och "sätta själen i förarsätet", om att skapa ett lyckligt liv på alla plan: materiellt, fysiskt, andligt och mentalt. Författarna framför mycket kritik mot hur det moderna samhället fått oss att lyssna allt mer till vårt ego istället för vår själ, och hur media och samhällsstrukturer enbart spär på denna riktning.. man får många intressanta tankeställare och perspektiv.
 
Jag är säker på att vi alla kan relatera till minst en, säkert två, tre, kanske tio eller fler situationer där vi egentligen vetat hur vi ska göra.. vi har känt det i magen för att vår själ är säker på svaret, men ändå har vårt ego gått in och resonerat fram o tillbaka o vi har valt att lyssna på det och istället gjort såsom vi resonerat oss fram till med logiken. Men varför? Varför vågar vi inte lyssna på vårt inre och följa detta, vad är vi så rädda för? och är det inte så att vi sviker oss själva lite varje gång vi ignorerar dendär signalen från själen? Det är ju som många ggr det tagit lång tid att komma fram till ett beslut som man kanske velat fram o tillbaka med under dagar, månader, år... i slutändan kan man ofta se tillbaka o känna att ja, jag visste ju det ända från början.. men varför valde vi då att inte lyssna?!
 
Sedan jag blev sjukskriven har jag försökt att hitta mina sätt att lyssna mer till mitt inre, skapa mina stunder och sätt att få kontakt med själen, ibland är det lättare ibland är det extremt svårt men jag strävar iaf efter att fortsätta utveckla min lyhördhet och förmåga att följa denna vägvisare för tror verkligen att det är det som kan få mig att känna mig fri, som att jag handlar utifrån vad JAG verkligen vill, som leder mig i riktning mot mina drömmar och det liv jag vill leva.. som sätter ett värde på det jag önskar och som inte sviker mitt hjärta och mitt inre. Det är INTE att vara ego, det är att ta hand om sig själv. Så dagens lunchtips, vid nästa besluut/vägskäl i livet - lyssna till ditt inre o ge fan i "egot" som försöker resonera fram nåt annat än det omedelbara svar själen ger om du bara lyssnar... schhh... lyssna noga, känn efter så hör du!
 
dagens lunch :-)

Love hurts

Kategori: Tankar

HOPE.

När ska man lära sig?

Kategori: min vardag

LÖRDAG
 
SÖNDAG
 
IDAG...
 
suck.