duktigaflickan

Take some time to relax...

Kategori: Tankar

Har precis blivit lämnad av mina två killar... ensam hemma, nästan en hel dag..och har inga planer färrän kl 14.30... slår mig snabbt hur svårt jag har att koppla av..tänker genast över allt jag borde ta mig tid till att fixa härhemma idag nu när jag är själv o har tid... det finns ju sååå mycket!!! Önskar att jag kunde tänka lite mer -aah, time to relax, njuta av friden..bara ta det lugnt och va, ensam, i mitt hus, min borg...
Slår mig också hur mycket enklare det är att koppla av när man är borta, när man är på semester t ex.. då inget runt omkring pockar på att bli gjort och tas om hand om just idag och nu när man är ledig... Ska försöka hitta dendär känslan härhemma idag, låtsas att det är semester, pilla mig i naveln o göra det som faller mig in :-)
som nu, okej jag slängde in en tvätt först men sen gick jag ut och satte mig i solen med en kopp kaffe. Nu ska jag försöka njuta av den och slänga på mig skygglapparna för allt annat runt omkring... rellllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaax :-b
 
detta hade inte suttit fel heller ;-)
 
 

Tacksamhet

Kategori: Tankar

SÅ sjukt mycket vi har att vara tacksamma över som vi inte ägnar en tanke åt. och vilken lyx vi lever i egentligen. bara detta med att gå till affären o kunna köpa hem precis det jag vill ha utan att behöva tänka efter särskilt mkt på vad det kostar osv.
Att vi kan få barn, att vi har ett hus att bo i, att vi har våra nära o kära i livet... ja herregud listan skulle kunna göras så otroligt lång.
Jag önskar ibland att jag kunde vara så mycket mera tacksam o inte ta saker o ting för givet. Visst, allt är relativt o man vänjer sig vid allt man har men o vad jag hoppas att jag alltid behåller ödmjukheten inför allt detta, det är inte självklara ting och allt är oss egentligen "till låns"... vem vet när livet tar slut!?
 
Tacksam o ödmjuk, ja tack.
 
 

VILA!

Kategori: Tankar

VILA... hur svårt kan det va egentligen?! Nattetid är väl en sak, då fixar jag det... mörkt och alla sover, då kan jag också vila/sova.. (även om jag just nu sover som en kratta men det är en annan historia).. men dethär med att vila o koppla av såhär mitt på dan, nä fy vad svårt det är! Sjukskrev mig ju äntligen i fredags så att jag, dessa sista 2 veckor på jobbet innan föräldraledigheten, jobbar 75%.. Sa till alla att nu ska jag minsann gå hem kl 15 och lägga mig på soffan o bara ta det lugnt och V.I.L.A... jojo... hur lätt är det då. Finns ju så mkt grejer att ta tag i, så mkt grejer som är roligare än att vila... fast jag är helt slut. Har dessutom nu dragit på mig nån ångest för att jag inte tränar heller.. nu när jag ändå bara jobbar 6 timmar borde jag väl orka med det...
"Det finns ingen ursäkt till att inte passa på att styrketräna lite" 
"Ska du bara ligga där o pilla dig i naveln en timme eller?"
" du kanske ska kolla jobbmejlen en sista gång idag ändå, ifall det är nåt akut,..?"
 
Sådär låter det i mitt huvud.. va f*n, vad är problemet, fucking röst låt mig va... har bara 4 veckor kvar nu av min graviditet, borde jag inte bara tillåta mig själv att vila o inte bry mig så mkt!?!
Tycker ju det egentligen men ändå blir det såhär.. hm... hoppas det blir bättre på några dgr, kanske tar lite tid att varva ner. Blir framförallt irriterad över dethär med träningsångesten för vet ju att jag ändå kommer ha en lång väg tillbaka sen med kroppen och kommer få slita då.. så kanske det kan få va okej att bara lägga det åt sidan nu.. suck.
trött på mig själv idag!!!
 

Pausa!

Kategori: Tankar

ja oj vilket långt pausa det blev.. Har nog haft skrivlust men orken... den har varit helt begraven i graviditetskrämpor, jobb och ombygget härhemma. Trots att vi inte lyft ett finger för själva bygget har det tagit mkt energi med alla val och framf allt allt som ska handlas hem. Inredning är ju jättekul men man måste ju begränsa budgeten ngt o tänka sig lite för... och så är det ju dethär med att hitta grejer som man verligen tycker om, och som passar med allt annat man tycker om... och så ska det ju va praktiskt o passa i ett hus med två småbarn också :-) Normalt sett hade detta mest varit kul tror jag men med foglossningen from hell som gjort att man inte kan röra sig mer än max 20 min utan TOKont + sammandragningar så har det f*n inte varit så lätt!
 
men nu när det mesta i alla fall kommit på plats är det så härligt. Idag ska vi dessutom få barnvakt några timmar o äntligen ta tag i att få upp gardiner.. och så montera spjälsäng.. fixa lite i bebisrummet.. är riktigt sugen på att "boa" nu, det är väl tecken på att förlossningen börjar närma sig, drygt 30 dgr kvar nu och bara 10 arbetsdagar... gud vad skönt det ska bli att släppa allt ansvar och kontroll osv som jobbet kräver, så härligt.
 
drömmer om att fly vardagen med min lilla familj till Thailand eller nåt några veckor i vår...skulle passa så perfekt under föräldraledigheten. Helst skulle jag va borta en hel månad minst...men det kan ju inte P,, nackdelen med att vara egenföretagare.. men men, drömmar får man ha och det tänker jag fortsätta med.. vi får se vad det blir av den.
 
Nu frukost!
 
 
Innan barn & hus & hem-shopping... hihi :-)