duktigaflickan

Very cherry chocolate cake

Kategori: Tips

Imorgon är det dags att fira in ett nytt år och här tänker vi framför allt göra det med GOD MAT :-) hoppas jag på iaf... är ju jag som är kocken så hoppas jag lyckas :-)
 
Blir tidigare beprövade för- och huvudrätter men till dessert ska jag våga mig på ett recept som legat och väntat på rätt tillfälle och det är Very cherry chocolate cake... jag länkar här till en av bloggarna där ni kan hitta receptet..
 
Bara se och förstå hur suuugen man blir på denna. Hoppas den blir lika fin som denhär och framförallt att den smakar så gott som den ser ut att göra.. Gott nytt år!!!
 

Dagens utmaning!

Kategori: Tankar

Å vad roligt, men svårt, med tapeter!!! Tre rum måste vi välja till och idag har vi i alla fall fått till det för två av dem.. nu gäller det bara att stå fast vid beslutet och inte titta mer :-) Jag åkte ut till Debora imorse och lånade hem några kataloger och tillsammans med lilleman har vi bestämt vad han ska ha i sitt nya rum och vad lill nr 2 ska ha i sitt rum.. Till Tor blir det en blå tapet på två väggar och sen denna på två väggar:
 
 
Han var väldigt bestämd på att det var dessa som skulle upp, sjörövarintresset är stort för tillfället :-)
Till lill 2 som vi hoppas o tror är en tjej blir det två väggar med beige tapet och två väggar med denna:
 
så fina toner o sött med små fåglar o körsbär, me like :)
 
Nu återstår det svåraste som är vårt eget "TV-rum"... där ska vi tapetsera en av "lång-väggarna" och dit har jag inte börjat kolla så noggrannt än.. men upptäckte några olika alternativ idag, bl a denna:
 
 
men gillar också denna...
 
 
Den ena med lite mer färg och den andra mer neutral... ja det är inte lätt att välja vill jag lova, och då är detta bara ett par av de massor jag tycker är fina!! Tror att vi får vila lite på rums-valet.. lägga golvet först och sen plocka hem lite kataloger o hålla upp emot det, ja så får det bli.
 
Men nu ska jag njuta av drömmen på hur fint det kommer bli alltihop till slut :-)
 
 

Over and out!

Kategori: Tankar

 
jaha  då var glada julen slut slut slut...
 
eller ja, inte riktigt men eftersom vi båda jobbar imorgon så känns det redan så.. Är ju bara två dgr dock och sedan väntar en helg med mer ledighet och skoj. Då blir det obligatorisk "jullovsbio"..
Ska bli superkul att se vad lilleman tycker om den!
 
Sitter just nu o funderar på om man ska orka sig upp på julrean något idag. ska ändå iväg på spinning så funderar på en runda på stan efteråt.. men orkar man?! brukar ju inte finnas värst mkt.. det enda är om man kan hitta lite större kläder till billigare prislapp med tanke på min växande mage.. skulle ju kunna va bra då det inte är så kul att slänga ut massa pengar på kläder som man förhoppningsvis inte behöver använda så länge.
 
Skulle även behöva hitta mig en ny bikinitopp eftersom det inte bara är magen som växer :-) och om endast 2 veckor idag är det ju dags för BAD & SOLSKEN på Kap Verde. gud vad jag längtar.. nu när julen är slut är det roliga med vintern liksom över.. så nu är det bara att drömma sig bort o hoppas veckorna går fort.. mm...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julstress?

Kategori: min vardag

oj vad lite det blivit av skrivandet på sistone... kan inte påstå att det varit "mycket med allt julstök" för det har det inte.. funderar förresten på vad det är som gör folk så stressade kring jul och vad alla "måsten" som folk oroar sig kring är egentligen?!
 
Julklappar förstår jag är en del av det, men det brukar jag alltid se till att ordna lite här o lite där, i tid så att man inte har de sista veckorna o behöver känna "måsten" kring det. I år beställde jag t ex i princip alla barn-julklappar från BR Leksaker på nätet.. och även några andra klappar från andra butiker.. så hiiimla smidigt. bara klicka hem  o vänta på att hämta ut. Gör man det i tid har man också gott om tid för den mysiga inslagningen.. och den blir ju bara mysig om man tar lite i taget och inte alla klappar på en gång, då blir det bara jobbigt!
 
Julpynt..tycker bara det är mysigt o roligt att få förändra lite och har man inte så mycket så är det enkelt att veta hur man ska ha det. Brukar ställa fram vid två olika tillfällen, först 1 advent och sen fylls det på medl lite tomtar m.m. ett par veckor senare. Älskar att tända alla ljus och få det stämningsfullt hemma.
 
Julstädning.. ja det är ingen tradition vi infört i vårt hus än,.. en vanlig städning duger gott i våra ögon så här blir det absolut ingen stress av det!
 
Julmaten.. ja det är klart, där går jag "fri".. vi blir bortbjudna över jul och behöver inte ordna med ngt sånt själva.
 
Tjaa. vad är det mer? vad är alla måsten egentligen? jag har kanske lite dålig koll men då är jag rätt nöjd med det och låter det nog vara så isf! Något vi införde detta år som vi faktiskt inte haft förut av olika anledningar, det är gran.. och den är verkligen här för att stanna.. nu kan vi prata stämningsfullt.. älskar den :-)
 
Nä fram för en fridefull jul och bort med julstress, vad det nu är.
 
 
Lite avhuggen blev den visst på bilden men iaf... GOD JUL!!!
 
 

Buda!

Kategori: min vardag

Som sagt, var ju i Budapest... blev egentligen nästan som av en slump! Skulle tillsammans med en vän hitta på nåt en helg.. vi började kika på spa-weekends i Sverige till en början.. sedan började jag googla på flyg o hotell till Budapest eftersom min sambo precis skulle dit och jag var nyfiken på staden. HIttade då flyg + boende 4 nätter på 4-stjärnigt centralt hotell för totalt drygt 2000kr/person!!! Det var ju givet, Budapest fick det bli :-)
 
Vi hade bestämt oss för att ha en soft weekend med lite bad/spa-inslag, lite sevärdheter och inte alltför mycket promenader då vi båda får ont av detta just nu.. sagt & gjort.. hade en riiiktigt avkopplande semester där vi tog dagen som den kom, tog långa frukostar med långa samtal, planerade upp dagen med en eller ett par aktiviteter per dag och gjorde det som föll oss in.. ingen stress, mkt finare väder än förväntan, två lovely massager till lågpris, ett flertal billiga goda middagar & massa nya härliga intryck m.m. blev resultatet!
 
Kan verkligen rekommendera Budapest som weekendresmål, överallt man gick fanns pampiga byggnader, så mycket vackert bevarat och med olika typer av arkitektur.. även fast jag inte kan ngt om detta så gillar jag verkligen att bara kunna glida runt och se den ena maffiga byggnaden efter den andra torna upp sig.. imponerande.. och trevligt med en kontrast till allt det moderna man är van att se. mycket vackert..
 
Var också en väldigt lugn stad.. trots att det är en 2-miljonersstad kändes den liten och väldigt lugn, ingen stress och inte massor med folk överallt.. riktigt behagligt. Att det dessutom var superbilligt att äta och att resa inom staden var bara en kanonbra bonus :-)
 
Jag blev riktigt sugen på fler stadsweekends... finns ju så mycket därute i Europa att se!
 
Fanns mycket fina fik i Budapest, bakverk fanns det gott om.. Här är vi på ett av de äldsta och klassiska caféerna, Gerbaud, där man serverat fika sedan 1800-talet!!
 
Ett annat speciellt ställe var 1000 teas där vi slappade en eftermiddag i soffan med varsin bok. Här fick vi en hel bok full med thesorter att välja bland och när vi valt sort fick man in varsin kanna med the och en liten matchande mugg.. superfint! Till detta intog vi en jättegod ungersk "keso-ost-kaka" med blåbär, mums!
 
Ett exempel på något man "bara stöter på" i Budapest, här delar av Hjältarnas torg och Millenium-monumentet som vi passerade när vi var på väg till....
 
 
...Széchenyi-badet.... som jag tidigare beskrivit som en av favoriterna under vistelsen. Så härligt, bad från 1900-talet med massa fint bevarat. Tyvärr kunde jag som gravid inte bada i en hel del av poolerna då de var mineral/termal-bad som ej är tillåtet, men jag kunde njuta av 38-gradiga utomhuspooler med bubbel m.m. och fick t o m lite sol när vi var där.. det var underbart! Rekommenderar verkligen ett besök dit, och lägg till massage eller nån behandling när du är där.. så skönt!
 
nästa gång får det kanske bli Prag :-)

morgonmusik & julgodistips

Kategori: min vardag

Tänk vad musik kan göra med sinnesstämning och vad man borde använda det OFTARE!
I bilen på vägen till jobbet lyssnar jag numer ofta på radio, ofta Morgonpasset eftersom jag verkligen diggar det.. men det är sällan de i programmet hinner klämma in nån bra låt på min väg från dagis till jobbet..
igår bytte jag kanal en sväng och en superskön låt drar igång.. hög volym och sång o skrål som lät hellre än bra.. såg säkert roligt ut utifrån t o m.. men vilken bra start på dagen!
 
Jag som älskar musik hade nästan glömt vad en bra låt gör med en sådär på morgonen.. bästa energigivaren på morgonkvisten! och från o med nu ska det bli mer musik istället för Morgonpasset om morgnarna!
 
Igår kväll gjorde jag o sonen världens enklaste julgodis,
det är sååå simpelt men också väldigt gott.. så här kommer receptet:
 
 

200 g ljus eller mörk choklad (Eller lite av båda sorterna.. det använde vi och det blev smaskigt!)

2 msk smör

4 dl cornflakes

1-2 dl kokosflingor

 

1. Smält choklad och smör i ett vattenbad. Var försiktig och rör om ofta.

2. Rör sedan ned cornflakes och kokos.

3. Antingen klickar du ut lite av blandningen direkt på en plåt med smörpapper eller så använder du knäckformar och klickar i.

4. Låt stelna och förvaras sedan svalt.

ÄT & NJUT! Tar max en kvart att göra - perfekt som gå-bort-present eller att bjuda på vid "glögg-myset"!

Miljöombyte

Kategori: Tankar

Tänk vad lite miljöombyte kan göra! Att dessutom miljöombyta till ett helt annat land, till storstad med annan kultur och pampig arkitektur.. ja det kan rekommenderas!
 
För drygt 2000 kr var fick jag och min vän flyg+fyra nätter på ett centralt men mycket lugnt hotell i härliga Budapest, ett resmål dit jag gärna återvänder.. gärna vid en annan årstid för att få uppleva staden i en annan skepnad.. Det är verkligen en stad att strosa runt och tittta i.. här finns så mycket bevarat, överallt dyker maffiga byggnader upp och man vet till slut inte ens vad allt är och vad som rymmer sig innanför alla dedär väggarna! Det är dessutom så enkelt att ta sig runt, billigt och smidigt med metro som går överallt, gångavstånd mellan många sevärdheter & stråk & med en bra karta väldigt lätt att hitta :-)
 
Ska lägga in lite bildbevis från dessa sköna dagar i mitt nästa inlägg, nu är det dags för bädden då denna kyla tar en del energi från mig.. kan knappt fatta att jag så sent som i torsdags faktiskt satt UTE!! och åt lunch... visserligen med varm jacka på, men ändå, utomhus! Känns inte riktigt tänkbart i dagens iskyla..
tur det blir mer, och varmare, miljöombyte om en månad ungefär :-) 
 
Szécsénybadet - från 1913, en av mina favoriter under resan: