duktigaflickan

Vardagslyx med små medel

Kategori: min vardag

Lyx.. vad är lyx i vardagen egentligen? Något väldigt subjektivt..
För mig är det en enorm vardagslyx när jag får äta frukost i lugn & ro och endast tänka på mig själv!
Låter lite ego kanske men som småbarnsförälder är det precis det som är lyx, att få sätta sig själv i första hand, för det kan man i princip aldrig så länge man har barnen runt omkring. Prio 1 är alltid att se till att barnet är nöjt.. såklart, inget konstigt med det.. men just därför är det så gött när man bara får rå om sig själv lite.
 
I måndags skulle jag åka till Jönköping i jobbet, tar ca 2,5 timme och jag var tvungen att åka 6.45 på morgonen. Jag brukar alltid lämna på dagis eftersom P åker kl 6 till jobbet. M a o gör jag allt vad gäller lilleman varje morgon. Så denna morgon bara njöt jag! Trots att jag var tvungen att gå upp supertidigt så var det verkligen vardagslyx att gå upp, klä på sig, kunna fixa sig i lugn o ro, sätta sig o äta o t o m hinna bläddra lite i en tidning.. såå nice! Fick en helt annan start på dagen! Hoppas alla ni som inte har barn värdesätter detta högt :-)
 
Igår hände det igen, vi hade nämligen barnvakt i fredags och var ute med vänner o åt. Lika mycket som jag såg fram emot kvällen såg jag fram emot morgonen efter.. få sova så länge man vill och sedan äta frukost så länge man vill.. framför TV:n... utan barnprogram! Japp, det är vardagslyx för mig det!
 
 
 

nu börjas det...

Kategori: Tankar

ja nu börjas det... idag vid fikat sträcker en kollega, oinbjuden, ut sin hand och känner på min mage. Visserligen en person jag tycker om men det spelar ingen roll... det är MIN mage, MIN kropp... ge fan i den innan du frågat om jag vill att du tar på den!!! När man är gravid är det som att man blir nåt slags allmänt gods.. när annars skulle man känna på någons mage liksom? och vad säger att alla som är gravida tycker det är trevligt. Nä fy.. minns det från förra gången också, irriterade mig grymt när folk gjorde så. spelar ingen roll vem det är, det är bara själva grejen.. fråga först så kan jag göra mitt val hur jag känner just idag!
 
och en grej till, sluta förutsätta att alla tycker att det är så hiiiiimla myyyyysigt att magen växer.. jojo jättekul att veta att man kommer gå upp x antal kilo som man efter förlossning kommer få kämpa med så in i bängen. det spelar ingen roll att syftet är att få en bebis och att denna nya älskling gör att magen växer, jag tycker ändå inte om att bli tjock och osmidig! Nä fy fick jag välja skulle jag skippa hela graviditeten denna gång och gärna förlossningen också.. det är liksom inte så spännande, been there done that.. ge mig min bebbe o lyckan som kommer med den på studs så vore jag nöjd.
 
o så kan jag ta ett glas vin på det tack!
 
förra gången.. lite mera spännande då bara!
 

TV

Kategori: Tankar

Kan bli så j**la irriterad ofta när jag tittar på TV. Tittar inte jättemycket men ibland hamnar man i TV-träsket om kvällarna och det är så mycket som är så fruktansvärt dåligt och där man utnyttjar människor som inte mår bra eller är utsatta på något vis. Så många TV-program där programledarna tror de är några slags hjältar som ska fixa till allt i vardagen för dessa stackars individer trots att de inte lyckats tidigare med proffesionella insatser.
 
Ta som exempel det nya programmet Stalkers. Absolut har det väl en viss effekt att hänga ut nån i TV men om en person blivit dömd av det svenska rättsväsendet ca 10 ggr innan och ändå inte slutat stalka, varför skulle han/hon göra det för att Hasse Aro och hans s k experter konfronterar honom/henne... nja, inte så troligt. Och hur mår den stackars individen som är stalker... det är ju såklart en sjuk människa.. hans beteende är aldrig försvarbart men man kan söka orsaker i sjukdomen och jag tror inte att den sjukdomen kommer bli bättre av att personen hängs ut i TV:
 
Men, nej det är klart att programmet egentligen inte är till för att få stalkern att sluta... det skulle ju bara vara en fantastisk bonus,,,, det finns bara en anledning för programmets existens, att skapa fler tittarsiffror och dra in mera pengar till TV 3. och rakt i fällan går man ibland o tittar på sånhär skit. Nej ska verkligen rannsaka mig vad jag tittar på och inte nästa gång så kanske jag slipper bli förbannad!!!
 

Skön söndag!

Kategori: Tankar

Inser att det är första gången jag tar fram datorn under hela helgen! Ser det som ett gott tecken, betyder förmodligen att jag haft vettigare saker för mig än att häcka framför den :-)
och det har jag ju.. bland annat var jag iväg på healing igår och det måste jag skriva av mig om lite..
men inte just nu för nu ska jag fixa inför Lit Chix som kommer hit idag.
Snacka bok och lite afternoon tea är planen!
 
Till det har jag precis bakat dessa enkla små godbitar som jag måste tipsa om:
 
 

CITRONRUTOR

Ingredienser

Deg

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl

Smet

  • 3   ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • finrivet skal och juice av 1   citroner
  • 1/2 dl mjöl

Garnering

  • 1 dl finriven vit choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en rektangulär form, ca 20 x 24 cm (för 15 st), med bakplåtspapper.
  3. Deg: Vispa snabbt ihop smör, florsocker och mjölet med elvisp.
  4. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
  5. Smet: Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juice och mjöl med elvisp.
  6. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15–20 minuter. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad.
 
 
Skön söndag!

Helg & morgondag

Kategori: min vardag

åh vad skönt att ha jobbat idag! Efter nästan 2 veckor i sjuksäng inser man att man är ganska glad att ha ett jobb o sysselsätta sig med om dagarna!! fy fasen vad uttråkad man blivit. och ännu är jag inte helt återställd...sista dan med penicillin idag men om läkaren har rätt så dröjer hostan o slemmet sig kvar ännu ett tag, åkte ju på lunginflammation & det är inget jag rekommenderar till någon!!!
 
I helgen var jag i alla fall uppe och orkade med lite grejer.. bl a var lilleman inbjuden på halloweenkalas hos sin syssling och ungarna skulle klä ut sig.. eller rättare sagt, på inbjudan stod det "kom gärna utklädd" och jag antog att de flesta skulle tolka det som att det var riktat till barnen.. men jag som varit uttråkad ett par veckor tänkte att det vore roligt att slå till med en egen utklädnad också, så sagt & gjort och jag bjöd alla på kalaset på ett riktigt asgarv! Kändes lite knepigt att vara den enda vuxna utklädd men det roliga vägde upp det. Barnen kallade mig för "häxan surtant" och en del blev riktigt rädda för mig såg det ut som.. haha! här är jag o lillen som var utklädd till djävul. .tyvärr är bilden tagen i ljus som gör att det ej syns så bra men ändå.. haha.. vad snygga vi var :-)
 
 
Annars gick helgen mest i matlagningens tecken.. hade lyxbeställt hem mat från Handla 24.. så himla gött o få det hemkört o levererat direkt in i hallen sååå skönt.. så när jag hade lite ork o energi passade jag på att laga gott åt oss som vi mumsade hela helgen. känns som jag gått upp 5 kilo på ett par dar.. tur man har graviditeten att skylla på ;-) Vi såg också en film i helgen som jag INTE kan rekommendera.. den var verkligen varken rolig eller bra..så hyr inte denna;
 
 
Imorgon ska jag prata med mina chefer om att jag är gravid.. uuh vad det känns dubbelt, vill berätta samtidigt som jag är så spänd på vad de kommer tänka. Men, bara att ta tjuren vid hornen o säga det, och det går väl inte att säga på så många sätt egentligen.. JUST DO IT!

Projekt!

Kategori: min vardag

Just nu pågår det en del projekt i mitt liv.. fast att jag mest av allt önskar mig lugn o ro så är det en del som vi tagit oss an just nu... men det känns som väldigt roliga grejer så försöker fokusera på det och inte det energikrävande som projekten medför... Vi kan börja med det minsta, som jag precis bestämt mig för..
 
1. SPARA UT HÅRET!
 
Skulle till frisören igår och satt och funderade och funderade.... älskar egentligen min frisyr som den är just nu, lättskött och snygg... MEN.. jag har ju haft den nästan hela detta år och jag som gillar att förändra.. nej, nu funkar det bara inte längre. tror jag kommer sakna den men har ändå bestämt mig för att spara. Så igår införskaffades silica på inrådan av frisören och nu blir det till att massera hårbotten o köpa nån bra inpackning!
Bävar inför detta och vet att jag kommer ångre mig många ggr, t ex när jag kommer till denhär längden eller lite längre.... jag vet ju hur jag o mitt tålamod brukar funka.. ja ja, kanske blir extensions om ett par månader. haha!!
 
 
2. BYGGA UT HUSET!
 
Ja.. till slut lyckades ju min kära sambo övertyga mig om att det var dags även för detta projekt. Till en början fick jag i princip andnöd bara vid blotta tanken på alla beslut osv detta skulle innebära.. men positivt nog börjar jag nu tycka att det känns riktigt spännande att se det växa fram, och få en bild av hur fint det kommer bli. Något nytt, något helt nytt som bara är vårt, som bara vi har bestämt hur det ska se ut osv. ska bli så spännande att följa detta projekt.
 
Såhär såg det ut för ett par dagar sedan hemma hos oss, och det har redan hunnit växa mer:
 
 
3. tamtaratam.... BEBIS!
 
Ja.. jag har alltså en bebis i magen.. det är en hemlighet som varit jobbig att bära :-) Var idag på KUB-test och fick reda på att allt ser bra utu och jag är i vecka 12+1 så tänkte att det kunde vara dags att släppa på den helt nu. På tisdag har jag möte med mina chefer så då kan jag berätta på jobbet och äntligen släppa ut magen.. :-)
 
Hoppas graviditeten förlöper som den börjat... dvs problemfritt!
Här är första bilden av vår lilla älskling