duktigaflickan

Emotionellt uttömd

Kategori: min vardag

Har just "tröst-ätit" ca 12 chokladtryfflar... ja det är sant, trots att de är mäktiga så kan jag moffa i mig så många, och säkerligen fler. Idag gjorde jag det i hopp om att styra om hjärnan och dämpa dagens intryck något... tyvärr lyckades det inte.

Dagens intryck verkar orubbliga. Dagens intryck har gort mig totalt emotionellt uttömd. Jag har tagit farväl av någon jag aldrig fick se i sitt bästa skick, som jag aldrig fick säga hej & hejdå till en sista gång.

Men idag fick du ett värdigt avslut, en hel kyrka fylld med människor som tyckte om dig och endast dig som du var, som den du är. När jag stod vid kistan smärtades hela jag så mycket att jag skakade. Du var en så fin människa och jag önskar så att du hade klarat att gå vidare, att jag hade fått se det.

Idag berättade jag för dem som inte visste om allt du gjorde på din resa hos oss, om alla "rätt" du gjorde, att man kunde lita på dig och att du var unik. Du hittade livsglädje, du fick en glimt i ögat och du skrattade, mer och oftare. Du var vacker på ditt alldeles egna och speciella sätt. Stolt över dina egna framgångar.

Jag vet att sorgen och dagens intryck kommer dämpas, jag vet att detta på sätt och vis kommer innebära frid. Och du kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta.

Kari på Peace street tattoo!

Kategori: Tips

För några månader sedan när jag skulle tatuera mig visste jag inte riktigt vart jag skulle gå, eftersom det var ett bra tag sedan sist... och för den delen gjorde jag min sista tatuering på Gran Canaria, och har faktiskt aldrig tatuerat mig i Örebro... så det blev till att googla lite. Till sist gick jag ner och kikade på Peace street tattoo, gillade vad jag såg och bokade en tid via tjejen som satt där.. det var dock inte hon som skulle tatuera utan en annan tjej, nämligen Kari.

Kari visade sig vara världens sötaste brasilianska som bott i Örebro ungefär ett år. Vet inte vad det är med mig och kvinnor som bryter på spanska/andra latino-språk men det är ju så fint, både lite sexigt och sött liksom. Men, hon hade mer kvaliteér än så såklart, hon var så mjuk, fin och varsam när hon tatuerade och hon ritar fantastiskt vackra bilder med en väldigt egen stil.

Kari vet det inte än men inom sinom tid, förhoppningsvis snart - när jag tycker att jag har råd och är mer säker på ungefär hur den ska se ut...då ska hon få rita och tatuera in en vacker bild av en kvinna på min axel.. och lite blomster. Jag längtar som fan, både efter tatueringen och att få träffa lovely Kari igen :-)



äsch går väl inte riktigt att se... men dethär är iaf två av hennes teckningar..så fina!

Note to self

Kategori: Tankar

Start med utmaningen på denna sida nästa vecka: http://100armhavningar.se/


Vill du öka i styrka?

Vill du klara klara 100 armhävningar i rad?

Då skall du följa detta sex veckors träningsprogram! Du märker direkt skillnad och är snart på god väg att klara 100 armhävningar!

Tror du inte att du kan klara det? Det tror jag! Allt du behöver är en bra plan, massor av disciplin och ca 30 minuter i veckan för att uppnå detta mål!



Vem mer än jag är med på att anta utmaningen???

En helg i frukostens tecken

Kategori: min vardag

Denna helg har gått i frukostens tecken... dvs stor-frukost både lördag och söndag, på två olika fik! Inledde med en faaantastisk morgonpromenad i lördags, längs med ån på väster i strålande solsken. Det var helt underbart, trots att klockan var före 9 var det jättevarmt och skönt och så otroligt vackert. I öronen gick en P3-dokumentär om Nationalteatern och i näsan doftade VÅR, njutning på högsta nivå! Promenaden avslutades med denna födelsedagsfrukost med älskade syster på Fröken Brogrens veranda:



Kan verkligen rekommendera frukosten där, vacker atmosfär, mysigt, ombonat och fixad frukost som man får fint upplagd på ett fat. Till brödet kan man få världens godaste lemon curd och yoghurten kan som den jag valde vara turkisk youghurt med honung och bär, så himla gott och trots att det inte är buffé blir man supermätt på denna frukost, mums!

I söndags vankades det frukost på Java med svärföräldrar och P:s bror med familj.. Brukar älska deras frukostbuffé men måste säga att efter Fröken Brogrens var det inte riktigt samma sak, kommer nog styra min kosa dit när det vankas utefrukost i framtiden :-) Men, trevligt och gott var det i alla fall.. och lite livat eftersom vi hade två 3-åringar med oss. Roligast var när min lilla son plockade fram en bok ur vår väska och tänkte att han skulle sätta sig och läsa, kolla platsen han valde:



Mitt framför kassan, mitt i vägen, men på en skön och mysig matta (antar jag att han tänkte...) Barn är så underbara, så självklart och enkelt det mesta för dem... :-)

Ja frukost är verkligen underbart... men denna vecka får det fasen bli en nyttovecka med protein-frukostar och inte massa bröd som jäser i magen! Yes, tumme på det J!

Konst?!

Kategori: Tankar

Av någon anledning hamnade jag vid nåt program som hade inslag från Bukowskis häromkvällen. För er som inte vet vad det är så är det ett auktionsföretag som bedriver auktioner med konst, juveler och antikviteter... I inslaget visades bl a ett par tavlor och deras utgångspris. Önskar att jag hade en exakt bild på tavlan men den såg ut  nästan precis såhär, fast andra färger:



Jag ber om ursäkt till konstnären men jag har lite svårt att förstå mig på dethär med konst ibland. Detta är som ni ser något som i princip vem som helst av oss skulle kunna åstadkomma ganska enkelt ärligt talat... men med den stora skillnaden att utropspriset på denna lilla målning låg på 500.000... en halv j**la miljon!!! Vad den gick för vet jag inte för jag blev så förbannad och näst intill illamående så jag gick och lade mig...

En halv miljon, seriöst - vad skulle man kunna göra för dem pengarna egentligen, ta som i Afrika exempelvis, en halv miljon skulle väl kunna rädda en hel by eller två eller fler, hur många jag vet inte?! Visst man ska inte kasta sten i glashus, vi använder också pengar till en massa onödigheter och skulle definitivt kunna bidra långt mycket mer än vi gör, men nån måtta får det f*n vara.

För istället för att rädda en hel by, två eller tre så använder någon, med alldeles för mycket pengar att spendera, denna halvmiljon till ytterligare ett verk till samlingen, ett verk som min son kommer kunna färdigställa på bildlektionen i skolan förmodligen redan i lågstadiet. Som sagt ursäkta mig konstnär, det handlar inte om dig utan jag har bara svårt att förstå och blir som sagt lite lätt illamående. Vad är konst egentligen!?

Njutning

Kategori: min vardag

Det gäller verkligen att njuta av dagar som denna och de "små saker" som gör den; en värmande sol, en långpromenad och givande samtal med en härlig vän, en kaffe utomhus, en köpt sallad istället för att behöva laga lunch.. Alla dedär små sakerna som tillsammans utgör en underbar dag.. och än är det inte över, ikväll ska jag belöna mig själv med en underbar massage hos Marina. Vilken njutning!

Gårdagens jobbiga känslor är tillfälligt förbi, precis såsom det är med känslor, de kommer och de går… och det är skönt när man inser att det är så, och att det bara är att ”flyta med dem”, låta dem komma som de är och gå som de är… Allt är okej.



Här njöt jag av sol, sällskap och kaffe idag :-b

Efter dagens läkarbesök...

Kategori: min vardag

Jaha då ska man ha ett av de där trevliga mötena snart igen då. Behöva sitta där o förklara att nej, jag kommer inte gå upp i tid än... är nog inte riktigt redo... känna mig värdelös, känna att jag behöver förklara tusen orsaker till varför. Tänk vad mycket lättare det skulle vara om anledningen till ens sjukskrivning var synlig, ett brutet ben eller en skadad arm eller vad f*n som helst. vet med sunt förnuft att jag inte är värdelös, vet att fokus just nu behöver handla om annat än jobb. Ändå blir det såhär.. ändå hamnar jag i att värdesätta mig själv utifrån min arbetsprestation. satan vad jag är trött på det. när ska allt bli "som vanligt" igen... vill inte känna mig konstant schizofren längre!

Längtan och lycka

Kategori: min vardag

Försöker ju att vara i nuet så mycket det är möjligt och njuta av det som är här o nu... men nu är det så mycket roligheter inplanerade en tid framöver att jag inte kan låta bli att tänka framåt o längta väldigt mycket...
t ex dethär:

MARS - fira födelsedagen med många av mina absoluta favorit-tjejer!



APRIL - Inre ro på Yasuragi



MAJ - skratt & glädje på Filip & Fredriks show

JUNI - Avkoppling, hav och värme i Santa Ponsa

Santa Ponsa - Bild 1

JULI - The Boss på Ullevi




Det är så viktigt att planera in glädjande guldkorn i vardagen och jag känner mig idag SÅ lyckligt lottad att ha alla dessa fantastiska händelser att se fram emot, så nu ägnar jag en stund här i nuet åt just detta
- underbar längtan :-)

Hopp om sol & värme!

Kategori: min vardag

Denhär godbiten fick jag i paket igår...



Och dethär valde sonen till födelsedagsfrukost igår...



Roligt att han valde samma bakelse som var min favorit när jag var liten. Smakade igår också och jo, den smakade rätt OK än, även om bakelser numer inte är något jag direkt favoriserar...

Ja igår var vår delade födelsedag.. för 3 år sedan låg jag där o kämpade, kastade några tankar till den dagen igår men vill helst förtränga tiden fram tills kl 14 då den lille äntligen tittade ut. fy fasen vilken kamp, hoppas verkligen att nästa gång blir lättare - om det blir nån nästa gång.. och hoppas för allt i världen att det barnet då har vett nog att vända sig åt rätt håll o komma ut med huvudet före istället för att vara så envis som min lille T var, undrar vart han fått den egenskapen ifrån :-b

Fick en jättefin present av sambon igår, ett "pengaträd".. i det växte pengar att använda till ytterligare en Yasuragi-vistelse eftersom jag inte fick nog när vi var där sist! Så 9 april bär det av igen, denna gång tillsammans med älskade syster som aldrig varit där, ska bli underbart. I växten låg också en påse frön till en blomma som var tänkt att vi alla tillsammans i familjen ska plantera ihop och se växa.. det var väldigt gulligt tyckte jag :-) Överlag var det en fin och bra dag vi hade tillsammans med de närmaste i familjen. Idag är jag dock helt slut efter firandet... Så idag har jag funderat över sommar och ledighet...
Vi har bland annat bestämt oss för att stanna hemma under våra gemensamma veckor, ta det som det kommer o inte ha nåt inbokat. Hoppas på fint väder så vi kan vara vid Vättern & njuta.. Blir väl, som förra året en del endagsutflyktermen annars så skönt att ha tid för varandra hemma, bara vara o njuta av det bästa runt Vättern samt i vår hemstad... grilla, sola, bada, umgås utan några krav... härligt! 

Har också bestämt mig för att förära Mallorca med ett besök i maj.. jag behöver sol, värme och vila och Santa Ponsa på Mallorca får nog bli min plats för detta denna gång. Hittade prisvärt flyg+boende.. kan tipsa om att Ryan Air flyger dit till en väldigt nätt summa. Deras flyg är visserligen inga höjdare men det tar bara drygt 3,5 timme att flyga dit så det är ju ingen långflygning direkt.. Måste kolla upp lite med jobb, semestrar och lite annat men fixar allt sig så bokar jag imorgon.

HOPPAS!





Livet med en ärthjärna

Kategori: min vardag

När man drabbats av utmattningssyndrom som jag så får man periodvis en ärthjärna, och idag måste jag bjuda på en snygg fadäs som denna ärthjärna ställde till med idag. Det var inte så jätteroligt i stunden, men det gick bra och såhär i efterhand är det enda man kan göra att skratta åt det :-)

Jo, diagnosen/sjukdomen eller vad man nu ska kalla f*nskapet ställer till med en del problem i de kognitiva funktionerna i hjärnan, vanligt är t ex att man lider av:
  • Minnesstörningar (oftast arbetsminnet som blir nedsatt)
  • Svåra koncentrationsproblem
  • Oförmåga att tänka klart
  • Låg stresstolerans
  • Överkänslighet för ljud, ljus, lukter
  • ”Tunnelseende”

För mig leder detta till en del konsekvenser i vardagen, t ex tappar tråden i samtal, vänder på ord, får ingen struktur, huvudvärk efter koncentration osv. Ofta händer det också att jag missar och glömmer saker.. och det var vad som hände idag.

Kl 9.30 när jag är på jobbet ringer det i min telefon samtidigt som det plingar på dörren. I telefonen hinner jag bara höra att det är polisen och att de frågar om jag vet vem som är ägare till en vit passat som står parkerad en gata bort... Jag ber polisen att vänta och frågar killen utanför dörren vem han söker, han säger samma sak som polisen. Ehm, hurså frågar jag och killen beskriver hur han kommit cyklande på gatan och en vit passat rullar rakt emot honom.. han ser att ingen förare är i, kastar sig av cykeln och får stopp på bilen varpå han ringer polisen, lämnar reg-nr, får vår adress och kommer dit. Oj oj oj, jag förklarar för polisen att jag vet vad som hänt och är på väg dit. Såg framför mig alla skador som kanske blivit... men puh, det var inga skador.
Killen pekade bort mot gatan, lämnade mig och sa; ja du ser ju vart den är. Mitt i gatan stod min bil,
min ärthjärna played me a trick o glömde lägga i parkeringsbromsen.

Oh my oh my, låt det inte hända igen :-b

ps. ytterligare en liten detalj till storyn, killen som kom o ringde på har jag hånglat med på krogen för längesen,, hihi undrar om han kände igen mig o vad han tänkte... haha :-)

Ludde Modig

Kategori: Tankar

Ända sedan min son var ca ett år har han tyckt mycket om att titta i böcker och vill gärna att vi läser för honom. Det är supermysigt att sitta med honom i knät och läsa en spännande bok eller ligga i sängen och läsa godnattsaga precis innan ögonlocken sluts. Böcker kan ju också vara väldigt bildande och utvecklande på många sätt och vis så är glad att han gillar det. Dock tror jag att många böcker skulle åka ut om man började granska dem lite mer kritiskt och tänka på vad de säger och lär våra barn.

Vi har många böcker som vi har sedan jag var liten eller som vi ärvt av någon annan så vi har inte köpt så jättemånga själva. Nyligen tog jag upp en ny bok ur en boklåda nere i källaren, brukar ta upp nya då och då och det är alltid lika kul. Men direkt när jag läste denna bok blev jag lite illa till mods och gillade inte riktigt det jag läste... Sonen älskade den såklart så det blev lite motstridiga känslor.

Hur som helst, vill fasen varna för denna bok alltså. Den är från 1980 och av Walt Disney och heter Ludde Modig, tror det är en serie böcker så finns säkert fler.. men just denna handlar om när Luddes (Lady och Lufsens valp)  tre systrar blir kidnappade av hundtjuvar. Så vad är felet med boken.

Ja läs och bedöm själva:

* I boken beskrivs flickvalparna som "lika stillsamma och söta som sin mamma, de trivs med att ligga och snusa i sin korg i köket..... skäller tyst och fint.... leker stillsamt.... går sakta och försiktigt"

* Pojkvalpen, som för övrigt är den enda valpen som benämns med ett namn - Ludde - beskrivs som "tycker om att leka och stoja... rusar runt och jagar nånting.... olydig... tar för sig & springer iväg för sig själv... klok... m.m."

* Flickvalparna framställs som offer, då de blir tillfångatagna men blir såklart räddade av Ludde Modig, som alltså framställs som hjälte. Han tar hem valparna och avslutningsvis beskrivs som "fastän Ludde var en riktigt vildbasare så var han både klok och duktig. Luddes systrar visste hur modig han varit och såg på honom med beundrande blickar."
 

Ja vad säger man, 1980, det var liksom inte SÅ längesen... och vi läser den dessutom än (inte jag något mer).
Men manligt & kvinnligt, det är väl bara gener och biologi va?!

Ludde modig av Walt Disney

Smaklökar och luktsinne

Kategori: Tankar

Mmmmmmmm x 2 säger jag just nu. Smaklökar tillfredsställda, check. Luktsinne tillfredsställt, check!

Har precis ätit sushi, skulle kunna ätit säkert 5 bitar till bara för att det är SÅ gott! P gillar det ej så jag får mumsa på egen hand och passade på att köpa hem det nu när han varit magsjuk o knappt äter alls! Efter jag ätit upp utbrast jag att jag skulle kunna leva på sushi.. det kanske var att ta i, men tror faktiskt jag skulle kunna äta det säkert varannan dag utan att tröttna i alla fall, det är så gott, fräscht, salt... ja, perfekt!

Luktsinnet då.. var ju det jag tänkte skriva om. Jo, jag råkar vara begåvad med ett extremt bra luktsinne, på gott och ont. Hemma kan jag t ex alltid känna när det är förkylning på gång hos någon (slår sällan fel, känner det dagen innan) och luktar något illa känner jag det på långt avstånd. Jag är också någon form av doftfetischist, som kanske har med mitt välutvecklade luktsinne att göra! Detta gör tyvärr att jag gärna köper för mycket av allt som doftar gott! Och idag, vid tavel-shoppingen, så "råkade" jag också köpa en ny parfym, fast att behovet egentligen inte är jättestort... men jag blev glad att jag hittade en parfym som jag föll för ordentligt då det faktiskt var ett tag sen jag fastnade helt för nån. Så, det blev en Versace Bright Crystal som luktar fräscht men ändå lite blommigt och inte alltför "lätt". Fy vad svårt det är att beskriva dofter.. Såhär kan man också beskriva:

Toppnot: Granatäpple & yuzu Hjärtnot: Magnolia, pion & lotus Basnot: Acajou, ambra & mysk

Det säger ju dock ännu mindre.. men hursomhelst, för er som är i jakt på en ny doft kan ni ju alltid gå och lukta på denna, brukar ju alltid vara som en djungel när man står där och ska börja lukta sig fram!
En rolig sak till med denna parfym var att när jag kom hem och sprutade på mig den, för det var jag såklart tvungen att göra direkt, insåg mitt skarpa luktsinne att dethär är ju någon... en kollega framkallades i min hjärna. Kunde inte släppa det så var tvungen att ringa upp henne och fråga om det var OK att ställa en lite knäpp fråga, och det var det, och såklart fick jag höra att Versace Bright Crystal, japp det var hon, det var hennes favoritparfym :-b


Mumma för näsan!

Miss Tigri

Kategori: Tankar

Nu ska jag pigga upp mig och åka och köpa denna vackra bild av underbara miss Tigri.
Loving it :-)

Affirmationer

Kategori: Tankar

Har läst att vi tänker upp till ca 65000 tankar varje dag... som tur är är de flesta av dem omedvetna och sker automatiskt. Tänk vad jobbigt det vore annars, om vi varje morgon i sängen behövde tänka ut att vi skulle lyfta höger ben till höger, följa med med vänster och sedan lyfta upp vår kroppstyngd på dessa..osv. hahaha.. skulle kunna bli ganska jobbigt. Men, kan också vara jobbigt när omedvetna och automatiska negativa tankar börjar ta form i vår hjärna, när vi tänker på ett sätt om oss själva, om livet, världen och andra som inte styr i den riktning vi vill, som styr åt motsatt håll som våra värderingar. När dessa omedvetna och automatiska tankar blir för många är det lätt att hamna i en svacka och här gäller det verkligen att bli MEDVETEN om sina tankar.. så att jag kan välja hur jag villse på dem, som tankar som kommer och går eller en ofärönderlig sanning.. åt dem.. Även om många av våra tankar sker omedvetet så betyder det inte att vi är underkastade dem och inte kan förändra dem, detta är ett hårt arbete som för många pågår länge och väl i perioder i livet, kanske ibland hela livet..
jag är en av dem.

Tur är att det finns många metoder att använda. Visualiseringar, meditation, mindfulness... sätt att ta oss dit vi vill vara i livet, närma oss våra värderingar och de tankar vi vill tänka om oss själv och vår omvärld. Ett annat värdefullt sätt är affirmationer. Det har jag använt mig av ibland, även om jag får erkänna att jag sällan gjort det "all in" utan slarvat lite.. men för bästa effekt ska man verkligen använda det "stenhårt" ett tag...

Vill du testa, gör såhär: Tänk på dina värderingar, hur du skulle vilja att ditt liv ser ut. Fundera över vilka tankar i ditt inre som just nu motverkar denna riktning. Var riktigt ärlig mot dig själv.
Formulera ca 4-6 nya tankar som skulle vara bättre för dig, som styr i riktning mot dit du vill, hur du skulle vilja att det var, och som skulle kunna ersätta dessa omedvetna, negativa tankar.. dessa meningar är nu dina affirmationer.
Upprepa sedan dina affirmationer varje dag för dig själv, helst högt och framför spegeln till dig själv, morgon och kväll och ca 3 ggr om...
Testa en månad och utvärdera resultatet, märker du någon skillnad i ditt sätt att tänka? I så fall helt klart värt att fortsätta ellerhur :-)
Om någon som läser gör detta experiment får ni gärna skriva o berätta hur det gick :-)

Ett sätt att komma ihåg sina affirmationer och vad som är viktigt för en kan också vara att skriva upp dem på små kort eller ha dem i ett smycke eller liknande. När jag pluggade och satt framför datorn dagligen satte jag upp post-its runt hela dataskärmen med affirmationer på för att "peppa" mig själv :-) Tyckte dock det var så pinsamt då att lapparna åkte upp o ner hela tiden för att jag inte ville ha dem framme vid besök, haha.. så skulle det inte vara idag. Kolla gärna på www.kreativinsikt.se Där finns fina saker som kan ge inspiration.

Eller så kan ni göra som jag, tatuera in ett ord på ett för er väl synligt ställe, som påminner er om era affirmationer.. då är det lättare att minnas vad som är viktigt för er och fokusera på det!



Ett sorgens bud

Kategori: Tankar

Det händer inte ofta men ibland så får vi "dödsbud" på mitt jobb. Dvs att någon av de klienter vi jobbar med har passerat av olika anledningar, när det händer - vilket ska understrykas är väldigt sällan - så är det ofta pga f***ing j***la narkotika. F********N vad jag vill utrota allt som har med narkotika att göra.

Idag kom ett sorgens bud till mig, någon som jag arbetat nära nära hittades igår död i sitt hem. Mitt hjärta skriker. Varför, och varför nu. Jag hann aldrig säga farväl, hann aldrig se det gå bättre innan det gick såhär. Det smärtar och samtidigt försöker jag lägga locket på och vill inte bli för berörd. Det är ju mitt jobb det handlar om.
Men samtidigt är det en underbar individ, med mamma, pappa, syster och en fin liten gudson. En någonstans varm och fin person som hade hela livet framför sig men valde att strypa det pga en j***a injektion.

Jag hoppas du får vila i frid, jag hoppas att du hittar din inre ro, att du får kärlek och kan ge kärlek. Jag hoppas att du känner dig mer hemma där du är nu, att platsen för dig finns där, att du blir stark.

Jag hoppas jag får se dig en dag igen. Farväl från mitt hjärta till ditt.

Sjukdomsstatus & hårspray!

Kategori: Tips

Vilken helg... pust... men återigen, tur man är två. Sedan jag fick barn har jag så många ggr tänkt på alla ensamstående föräldrar som fixar vardagen med ett, två eller kanske tre barn - huva!
För det första, ekonomin, för det andra, tiden eller snarare den OBEFINTLIGA tiden för sig själv, och för det tredje alla dessa vardagsgrejer som ibland kan va riktigt tufft med barn... t ex sjukdomar, mathandling, pott-träning, komma ihåg alla grejer som ska med ungarna hit och dit osv osv. Som tur är är också alla underbara grejer med barn lika underbara för dessa ensamstående föräldrar, hur skulle de annars orka.
I alla fall, jag är SÅ impad och ensamstående föräldrar är hjältar i mina ögon. Så mycket CRED till er!

Så, vår sjukdomsstatus. Jo jag blev ju lite rumlig i magen jag med, men det gick över ganska snabbt så idag tänkte jag mig iväg min korta stund till jobbet. Lillkillen ska ju vara smittfri så tänkte att han nog fixar dagis idag men för ca en timme sen när jag tog upp honom var han totalt orkeslös, satte honom i soffan och han lade sig ner, gav honom vatten och han blundade och drack. Satte på favoritprogrammet och han tittade med halvöppna ögon... kollade febern (vilket han inte hade någon) och han somnade nästan under den... sen gav jag upp. Stackars liten. Nu ligger han i sängen och sover. Stora älskling är på jobbet med dunderförkylning trots att han inte borde.. men kan bara inte vara borta idag... och jag är trött förkyld och svag. Så, ja hur vår helg har varit det kan man ju nästan lista ut... Blickar framåt och hoppas på snabb bättring nu! Längtar så efter att få känna mig stark.

Såhär på morgonkvisten ska jag passa på att ge ett litet hårspraystips om det är någon som är spray-missbrukare som jag.. Har länge sökt efter en budget-hårspray som funkar bra istället för min vanliga hårspray REF Hold Hairspray. Dels för att det är irriterande att den endast går att köpa hos några frisörer här i stan (alternativt på nätet men vem planerar så långt i förväg..) vilket gör att när sprayen är slut gäller det att man har tid & lust att ta sig dit, samt att frisören har öppet... Plus att jag inte tycker om att lägga ner en massa pengar på något som hårspray, så har som sagt testat en del men inte blivit nöjd.. förrän nu, ÄNTLIGEN! Har hittat Syoss, som finns på H&M, Willys, ICA m.m. Använder själv den rosa varianten, funkar kanon på mitt hår och kostar mindre än hälften så mycket som REF. Mycket bra. Så dagens tips om du använder mycket spray, testa syoss :-)

 

 

Som ett brev på posten...

Kategori: min vardag

Sedan vi fick barn för 3 år sen har det här med att saker sällan blir som man tänkt sig tagit sig till en ny dimension kan man säga... Man kan nästan aldrig räkna med att det blir som planerat! Det finurliga med det är att man kan få uppleva helt andra saker än man tänkt sig och förändringar är ju knappast aldrig negativa... men, ibland är de riktigt jobbiga också.. som nu... som ett brev på posten dök den upp igår kväll, lagom när jag skulle gå o lägga mig.. hördes ett konstigt ljud följt av gråt ifrån sonens rum...

En halvtimme tidigare hade jag konstaterat inför min sambo hur otroligt glad jag var att vi lyckades slippa magsjukan sist den gick på dagis för ett par veckor sedan (då vi lät sonen vara på annan plats än dagis några dar) *peppar peppar* sa jag... men, det hjälpte inte...

för en halvtimme senare som sagt, som ett brev på posten, hela sängen full med lunch, mellis, middag o diverse vätskor o frukt. YUCK! Hela sonen full, hela sängen full... vilket projekt.

I samma andan fortsatte natten o nu sitter vi i soffan o kollar Tom & Jerry med avslagen cola, formfranska o pringleschips som han knaprar lite på mellan varven. Hoppas han får behålla detta nu.

Så, frukosten med vänner, 3-rätters-födelsedagsmiddagen och barnfria spa/relax-kvällen som var planerad tills imorgon har bytts ut mot en inne-helg i karantän, och nu sitter jag bara här och väntar på nästa brev - spännande att se vem som blir först - jag eller sambon ;-)

MAT!

Kategori: Tips

Jag älskar att laga mat. Att bjuda på en riktigt god middag med tillhörande passande vin o kanske någon god fördrink är verkligen njutning för mig... likaså att bli bjuden på en. Att prova nya recept och smakkombinationer är alltid lika spännande. Oftast är det min sambo som blir försökskanin och turligt nog är han en mycket tacksam sådan som i princip gillar allt jag gör! När vi har gäster lägger han alltid upp förväntningarna jättehögt o pratar om hur gott jag gör just dendär rätten eller att jag är "drottning av desserter" :-b roligt, men ibland lite pressande också.. man vill ju lyckas ännu mer liksom!!! Men oftast är jag också nöjd med min matlagning så mest är det bara roligt och jag är glad att han berömmer mig!

Det är inte alltid lika roligt att laga vardagsmat som festmat, men det beror oftast på hur mycket tid man har eller om man har något roligt recept och ingredienser hemma... finns det så kan det vara precis lika kul det, att få till en god rätt på snabb tid en torsdag är heller inga fel... precis som idag. Sitter just nu o väntar på att maten i ugnen ska bli klar... det är ett av mina favoritrecept som vi äter kanske varannan vecka eller nåt! Blev bjuden på det första gången hos ett par av våra vänner och fastnade för det direkt, att det sedan var hur lätt- och snabblagat som helst var ju ingen nackdel precis.

Så ikväll äter vi "GI-inspirerad" lasagne, ska länka till receptet nedan... till det gör jag alltid en stor god sallad, och jag brukar även byta ut paprika-KESOn i receptet till 250 g FETA-OLIV-KESO och 250 g vanlig KESO, det blir godare tycker jag. Behöver ni förslag på ny vardagsmat, testa detta recept, passar superbra i matlådan också om man brukar ha det. Nu till ugnen....

GI-lasagne

Recceptet hittar ni här:
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23121

Beteendeförändringar...

Kategori: Tankar

Beteendeförändringar...

låter ju väldigt torrt, men är en central del i våra liv i vissa perioder...
j**ligt svårt och oerhört  betydelsefullt för att kunna utvecklas som person.

En beteendeförändring som jag jobbat med till och från under många år är att sluta försöka ha så mycket kontroll över saker och tänka och resonera så logiskt, och istället ersätta detta beteende med att "gå mer på känsla", släppa efter för mina impulser och vara spontan. I perioder då livet flyter på ganska bra så går detta bättre, men så fort jag upplever stress eller bekymmer runt omkring så ökar mitt kontroll-beteende på många sätt. Det behöver inte alltid märkas så mycket utåt, åtminstone inte för dem som inte står mig så nära. För min stackars sambo blir det nog mer märkbart, som alla andra svaga sidor man har... och för min egen hjärna blir det en utmattande belastning som bara är SÅ onödig!

Hur som helst, det viktiga är att komma ihåg att fortsätta träna träna träna på detta, så att beteendet befäster sig. Det gäller att inte glömma bort när "livet flyter på" att jag måste fortsätta med detta, för då halkar jag så lätt in i det gamla igen och det är ju inte det jag vill. Jag vill nyttja att jag är strukturerad, bra på att planera och kan tänka logiskt och förnuftigt - MEN, med måtta... stor måtta!

Så, idag tränade jag. Efter att ha handlat på Willys såg jag Mc Donald's på andra sidan gatan och fick ett starkt sug efter pommes frites, framför allt var det nog saltet jag blev sugen på. Direkt satte rösten i huvudet igång och resonera och diskutera, nej, du behöver inte äta detta, det är fett, du mår inte bra av det, du går upp i vikt av det, du har nyttigare mat i kylen hemma, nej nej nej osv. Samtidigt sa en annan röst, jo du skulle ju försöka släppa kontroll, det är inte livsfarligt om du äter dethär idag, vad gott det skulle vara, känner du inte lukten av nygjorda varma pommes, mm... tänk vad skönt att åka hem och slippa laga lunch.

Jag åkte inte in till Mc Donalds, men valde automatiskt vägen hem som går förbi ett annat Mc Donalds. Hela vägen dit fajtades rösterna i mitt huvud, men till slut lät jag den sista vinna, jag föll alltså för min första impuls, och visst jag började försöka kontrollera och resonera men till slut stod jag i alla fall där o beställde en Mc Fish & co och åkte hem och njöt av den. Minns inte sist jag åt Mc Donald's på en vardag... ja minns nog inte sist jag åt Mc Donald's överhuvudtaget om jag ska va ärlig.

För och beskriva hur skadad min hjärna kan vara ibland så måste jag bara tillägga att jag får tankar om att det är pinsamt att gå in på Mc Donalds för tänk att alla som är där ska se att jag köper skräpmat såhär mitt på dan en onsdag... Haha, snacka om knäppt - alla därinne gjorde ju precis samma sak!

Ja jösses... är det nåt man kan säga om beteendeförändringar så är det i alla fall att it's a hard job, but someone's gotta do it ;-)

feelings och våra sinnen

Kategori: Tankar

Hur många ggr har man inte framkallat särskilda minnen och känslor av en speciell doft, smak eller musik. För mig händer det nog oftast med musik, och är också en av anledningarna till varför jag älskar musik så mycket för går ju att använda denna för att förse sig själv med en särskild känsla, t ex glädje, förälskelse eller liknande.

Har just nu fallit mycket för HM:s senaste reklam där de spelar den gamla underbara 80-talsdängan Avalon... tror HM är rätt smarta där för tror inte jag är den enda som får känslor av denna... hos mig uppbringar den en sensuell förväntansfull & skön känsla, lite nyförälskelse... & en längtan efter sommar, varma nätter och sköna dagar... känner jag efter riktigt kommer också doften av somriga blommor och varm hud... haha, häftigt ju. 

Som sagt, smart drag med musik som skapar känslor... även om jag inte springer till HM efter denna reklam :-) 

Får ni några feelings av Avalon!?! 

Tajming

Kategori: Tankar

Tajming, efter engelskans timing, tidsanpassning, samordning.

Tajming har varit en stor nyckel till framgång för många filmer, som har släppts vid precis rätt tidpunkt. Några exempel:
 - Wag the Dog som sammanföll med Clintons sexskandal
- LEIF som kom samtidigt med Boforsaffären
- Kinasyndromet som kom fyra dagar innan Harrisburgolyckan
Källa: wikipedia

Detta är vad wikipedia säger om begreppet "tajming".

Jag är ganska övertygad om att långt mer fenomen i livet än just film handlar om tajming. Ja hela livet egentligen, om man är på en viss plats, vilka människor man träffar eller inte träffar och framför allt när i livet man gör det.. det är så mycket runt omkring som avgör vart varje steg i livet tar mig, och besluten jag fattar hänger så mycket på när i livet något händer och hur det samverkar med allt annat runtom mig just då. Rätt sak i rätt tid... ja tajming!

Själv har jag precis stått inför en möjlighet som jag just nu förstod att jag behövde tacka nej till. Hade möjligheten dykt upp vid ett annat tillfälle då omständigheter i livet såg annorlunda ut hade det varit en toppenmöjlighet och jag hade tackat ja. Det hade inneburit en stor livsförändring med en ny vardag, nya kontakter m.m. Men, just nu är tajmingen inte rätt, inte för detta steg.

Jag tror nog att tajming är en nyckel till framgång inte bara för film utan också för oss människor.

Var sak har sin tid, det gäller bara att ha kontakt med och lyssna noga till sitt inre -
där får vi ledtrådar som tar oss mot rätt tillfällen i rätt tid, hjälper oss tajma helt enkelt!


Njutning med det svarta guldet

Kategori: Tankar

Jag gör någon form av halvhjärtat försök att byta ut kaffet mot grönt, vitt och rött the. I thebutiken frågade jag om hon hade något grönt the som inte smakade som grönt the.. hehe, kanske säger något om hur bra det går! Nejdå, har faktiskt hittat flera favoritsorter, framförallt fastnat för några vita theer, det är inte så vanligt här i Sverige har jag märkt men jag hoppas vitt är på framfart!

Men, något jag förmodligen aldrig kommer byta ut är kaffet jag avnjuter just nu, helgkaffet. En stor kopp nybryggt kaffe med färsk mellanmjölk i soffan på en lördag, eller söndag – det är njutning. Frukosten har redan intagits, detta är liksom pricken över i:t, en prick som kräver långsam och närvarande njutning. Uppkrupen bredvid sitter plutten och tittar på "morgon-TV," precis som varje lördag.
Så mysigt, så enkelt så skönt och SÅ gott!

Detta är näst intill en ritual, som en återkommande, lugn förberedelse inför dagens aktiviteter, närmst på schemat står familje-gympa på Friskis & Svettis,

hepp!

Studio Green & Mighty Greens!

Kategori: Tankar

Igår kväll var jag inbjuden till härliga Studio Green där min vän Marina huserar och masserar + ger kostrådgivning m.m. Måste passa på att rekommendera henne då hon gett mig den bästa massagen jag fått, vill skicka dit ALLA som har värk eller behöver avslappning/återhämtning, hon är verkligen fantastisk. Fick massage av Marina för första gången för några månader sedan och det var faktiskt lite motvilligt jag gick iväg till någon jag känner för massage, för tänk om jag inte gillade det, hade känts så trist att inte komma tillbaka när det är en vän! Men, min oro var som sagt obefogad för här har vi en massör som vet vad hon gör, hon hittade punkter där jag inte hade en aning om att jag hade ont, och tog bort det onda :-) Underbart! Igår var det 20 procent på alla bokningar så såklart passade jag på att boka och nu längtar jag tills onsdag då det är dags.

Hur som helst, Studio green bjöd på en trevlig mingelafton och visade upp sitt utbud och sina produkter. Det bjöds på hälsodrycker, "nyttiga" godsaker och delades ut små goodie-bags, mycket trevligt! I dessa fanns bl.a. prov från märket Maria Åkerberg, ekologisk hudvård som jag blev mycket nyfiken på. Någon som läser som provat och i så fall vad tycks?! Just nu har jag hudvård för en tid framöver men har blivit mer och mer sugen att därefter övergå till något ekologiskt, men vill ju såklart vara försäkrad om att det är BRA produkter som arbetar med huden på det sättet jag vill!

Köpte i alla fall en annan produkt igår som jag varit nyfiken på länge. Den har figurerat i TV en del, bl a i Skippers Du är vad du äter... Anna S är ju extrem men hon har en hel del kunskap och bra idéer så tar man till sig med måtta kan det nog bli bra tänker jag :-) Så, igår slog jag till på en burk av Mighty Greens och nedan ser ni min morgondrink bestående av Mighty Greens, färsk ananas, fryst mango, citron och vatten. Det ser inte så aptitligt ut pga färgen från M Greens, men det smakade kanon och kändes riktigt hälsosamt och fräscht :-)




Så, vad är då detta? Ja det innehåller följande om det säger er något:

Innehåll per portion á 1 msk: Korngräs 1033 mg, Alfalfa 1033 mg, Vetegräs 1033 mg, Sojalecitin(99% fri från olja) 973 mg, Spirulina 558 mg, Äppelpektinfiber 533 mg, Kommaltgroddar 516 mg, Råriskli 516 mg, Bipollen 217 mg, Ananas 217 mg, Dulesalg 128 mg, FOS (fruktooligosackarider) 107 mg, Chlorella 87 mg, Rödbeta 87 mg, Havregräs 87 mg, Råggräs 87 mg , Ryskrotextrakt 63 mg, Vindruvskalextrakt 57 mg, Pepparmynta 43 mg, Bidrottninggelé 43 mg, Acerola 43 mg, Lakritsrot 43 mg, Rabarber 43 mg, Aloe Vera 17 mg, Ginkgo Biloba 17 mg, Ingefärarot 13 mg, Blåbärsblad 8 mg, Stevia rebaudiana extrakt (96% steviosider) 5,3 mg

Hehe, kanske inte säger så mycket... men, innehåller massa naturliga nyttigheter som vitaminer, organiska mineraler, antioxidanter, aminosyror, enzymer, örter och fibrer m.m. och det ska verka som en riktigt "friskus"-drink & tillföra energi. Jag kände att det var något som passade mig utmärkt just nu så detta blir helt klart en ny morgonvana! Får väl rapportera sedan om jag märker någon effekt av det hela!

För att avrunda inlägget så får jag bara säga att nästa gång ni vill boka massage eller nåt annat skönt, surfa in på: http://studiogreen.se/ Ganska säker på att ni inte kommer bli besvikna!



.

Reklam och reaktion!

Kategori: Tankar

Blev jätteförvånad då jag såg detta uppslag i tidningen, och visst är det sjukt att man ska bli nästintill chockad över att man ser en normal, vacker kvinna med vanliga former i tidningen! Blev t o m besviken av min egen reaktion.. men men, även jag är ju en produkt av vår samtid. Hur som helst, fram för mer reklam av detta slag eller hur tänker ni?!?

20120215-180221.jpg

Who am I fooling?

Kategori: Tankar

När jag tränar blir jag sjuk,
jag orkar inte gå ut trots att solen skiner,
så fort jag ska prata om något "avancerat" där jag behöver tänka efter och fokusera så tappar jag tråden och kan inte komma på vad det var jag skulle säga,
när jag koncentrerat mig mer än ca en timme talar jag osammanhängande,
efter 9 dgrs arbete a 2 t/dag är jag helt slut,
hjärnan stänger av helt när jag försöker föreställa mig framtiden...

Men, om du frågat mig igår så mår jag bra och det går framåt,
om du frågat mig igår var det en realistisk tanke att jag nog skulle köra på 100% inom kort.

Jag lurar aldrig andra så frågan är varför jag lurar mig själv.

Who the f**k am i fooling!?


BLÄÄÄ!