duktigaflickan

Sfinkterruptur

Kategori: Tankar

Sfinkterruptur... ja visst låter det trevligt?! Många vet nog inte vad det är ens.. och det är väl för väl det.
Min förra förlossning fick jag en s k sfinkterruptur... vilket innebär att man spricker.. en jäkla massa... ja typ hela vägen från snippan till.. ja ni förstår. usch det är så hemskt när man pratar om det såhär.. och jag har nog försökt att inte tänka på det så mkt, fram tills jag blev tvungen. Fick nämligen veta för ca en månad sen att nu inför nästa förlossning så ska jag träffa en läkare på specialistmödravården o "bli bedömd".. det kan vara så att man överväger att göra kejsarsnitt när man tidigare har fått en sådan bristning. suck. varför kan inte saker bara va "normala".. förra gången fick jag valet att göra kejsarsnitt 3 v innan förlossningen pga att lilla plutt vägrade vända på sig i magen o ville ut med stjärten först. Ja.. den gången valde jag att genomföra en s k sätesbjudning, en vaginal förlossning.. Med facit i hand vet i 17... visst jag ångrar det inte, men den enorma smärtan och rupturen som jag fick är något jag önskar INGEN.
Idag önskar jag att jag visste vad jag själv ville innan jag går till läkaren men jag har fasen ingen aning. vet dock att spricka sådär vill jag aldrig göra igen, även om jag läkt efteråt. usch.. jobbigt att våndas såhär men nu är det bara 4 timmar kvar tills jag sitter där med läkaren och efter det hoppas jag iaf vara lite mindre förvirrad...
wish me luck!!!

Kommentarer

 • Johanna säger:

  Stort grattis i efterskott till graviditeten får jag ju börja med och säga.
  Hoppas verkligen du fann dig till ro till slut med ditt/erat val angående förlossningen.
  Som du själv sa, med facit i handen vette sjutton. Gå med magkänslan och gör det som är bäst för dig och bekvämast för dig! Kan nog inte föreställa mig den typen av smärta. men man vet ju hur känslig området är annars!
  Heja dig!

  2013-04-09 | 22:44:15
  Bloggadress: http://johannasboudoir.blogspot.com
 • Johanna säger:

  Haha oj i efterskott kan ju tolkas lite fel. Hoppas du förstod att jag menade att jag sa det lite senare haha!

  2013-04-09 | 22:45:10
  Bloggadress: http://johannasboudoir.blogspot.com

Kommentera inlägget här: