duktigaflickan

ICA och hen

Kategori: Tankar

Har ni sett senaste ICA-reklamen... se nedan annars... skrattade gott när jag såg den på TV häromdagen men sen blev jag lite konfunderad också för den går ju att tolka på flera olika sätt... frågan är hur man tänkt. Jag valde direkt att tolka den som att ironin låg i Stigs sätt att "agera jämställt", genom att använda rätt ord men ändå agera helt fel... att man helt enkelt vill propagera för att jämställdheten inte ligger i språkbruket.. men man kan ju också tolka den som att man ironiserar över just användandet av begreppet hen eller "förlöjligar" den debatten på sätt & vis. Jag vet inte... vad tror ni, hur tolkar ni det :-) ???

Dagens tips, ta en mango!

Kategori: Tankar

Förr älskade jag frukt men av någon anledning hamnade jag för en tid sedan i en frukt-svacka.. men nu försöker jag ta mig ur den och har bl a börjat försöka upptäcka nya och återupptäcka gamla favoriter. Till frukost imorse slank det ner några bitar av en av mina absoluta favoritfrukter och den är ju inte bara god utan innehåller massa nyttigheter... så dagens tips - TA EN MANGO!Mangon

är rik på flera grupper av antioxidanter, betakaroten, C-vitamin och kalium. Särskilt är mangon rik på karoten som omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är bra för synen, skelettet, huden, slemhinnorna och immunförsvaret. Betakaroten är utöver sin goda verkan för kroppen också mycket bra för huden, och gör dessutom att vi får en bättre solbränna såhär på sommaren :-)

Två förkylningstillfällen, my ass!

Kategori: min vardag

"Som vuxen har man normalt två förkylningstillfällen per år."

Detta läste jag på sjukvårdsrådgivningen. Verkligheten har inte riktigt sett ut så för mig de senaste tre åren. Gosh, tre åren, ja det är verkligen så... eller ja, 2,5 ca kanske... sedan min son var ca 3 månader har jag nämligen blivit förkyld med mer eller mindre komplikationer ca var 5e vecka. Nästan alltid har det varit med 5 veckors intervall, ngn gång en v mindre eller mer.. vet att det låter helt sjukt men det är verkligen sant, jag har antecknat för att hålla koll... Jag har varit på alla de tänkbara tester man kan tänka sig, trodde länge att jag hade allvarliga immunbrister och fick läkarna att kolla mina blodkroppar, fick en läkare att skicka mig till Öron näsa hals för att kolla hur näsan och mina "gångar" i den fungerade... kollat alla mina värden ett par, tre ggr - allt är bra.

Sen fick jag diagnosen utmattningssyndrom och då tolkades min infektionsöverkänslighet som ett symtom av detta, och det torde väl vara troligast med tanke på att det inte verkar vara nåt fysiskt fel. Sedan jag blev sjukskriven i slutet av december har jag haft halsfluss med penicillinkur, kräksjukan samt förkylning som vanligt ca var femte vecka.. så tyvärr har kroppens reaktioner inte följt med psykets eftersom jag som jag skrivit mår riktigt bra just nu, rent mentalt. 

Denna vecka var vecka nr 5... så jag har gått lite som på nålar för att se vad som skulle hända.. har t o m berättat på jobbet där kollegorna "hejat på mig".. men i torsdags kom halsontet lite smygandes och sedan dess har det förvärrats.. det är inte jätteilla men illa nog för att jag har fått ställa in träningen för veckan och känner mig smått deppig över att det blivit såhär igen. Vet att det bara är att acceptera men ibland är det lättare sagt än gjort! En vän försökte förklara att det inte behöver vara så konstigt att kroppen inte hänger med trots att knoppen mår bättre.. och ja, det har hon ju rätt i men där är mitt tålamod kasst.. och största anledningen är att jag hatar att inte kunna få någon regelbundenhet i min träning.. så fort jag får upp lite rutin ett par veckor så är det dags igen. snyft *tycker synd om mig själv*

Men men, en dag då ska jag vara stark igen, en dag ska jag kunna ägna mig åt alla dedär härliga träningsformerna som jag älskar och mår så bra av, säkert flera ggr i veckan och kunna njuta av det. Nu är nu och då är då, det är bara att gilla läget och göra det bästa av det!

Bjuder på en bild av mitt forna "andra hem"... one day I'll be back :-)


  

Älsklingar

Kategori: min vardag

Idag blev en trött dag... på grund av en pigg natt igår.. en after work blev till en helkväll med dans på Ritz o cykel hem genom natten som doftade sååå av sommar, jord, gräs o hägg blandat med lite dagg.. det var helt underbart. Ingav hopp om att den älskade sommaren ändå väntar bakom hörnet nånstans. Drog verkligen in dofterna i nosen riiiktigt ordentligt & njöt hela vägen hem :-)

Igår var bl a min syster med. Har alltid så kul ihop med henne, vi är ganska lika när det kommer till partaj o uteliv, när vi är ute vill vi ha riktigt kul o vi ser till att få det helt enkelt :-) Flamsar o tramsar, älskar att dansa o har samma humor, tycker saker som andra inte alls fattar är jättekul.. grymt bra med en sådan älskling till syster :-)

Igår diskuterade jag o ett par andra tjejer utseende och smak och spanade då in folket på stället där vi var för att se vilka vi tyckte var "snygga".. jag hade väldigt svårt att hitta någon..bl a beroende på att jag tycker det är svårt att säga bara genom att se någon på ytan.. tycker att de flesta som jag tycker är "snygga"/vackra blir det av sin utstrålning eller mimik, rörelser, sätt att prata osv.. mkt annat än det man kan se bara på ytan med andra ord.. Men, finns också något annat som spelar in för att jag har lite svårt att se "snyggingar" och det är faktiskt för att jag har världens snyggaste kille! Ja, jag tycker ju det, att han är den finaste o snyggaste jag vet o det är ju faktiskt fantastiskt att jag fortfarande tycker så efter 6 år, så härligt! Sedan vi träffades har jag inte sett en kille jag tycker är finare än min älskling.. ingen kan mäta sig med honom, så är det bara.. och imorse blev han jätteglad när jag påminde honom om det :-)Det enda tråkiga med gårdagen.. jag pajade min älskade ring.. men men,
betyder ju bara att jag måste åka tillbaka till Yasuragi Hasseludden för att köpa en ny ;-)

shopaholic?

Kategori: min vardag

Nja, inte är jag någon shopaholic, MEN... sedan jag blev piggare har det varit väldans kul att shoppa ett och annat... skrev ju om att jag tycker vi ska konsumera mindre här för ett tag sen så nu blir det lite dubbelmoral här.. men att tycka och tänka något är ju en sak, hur man agerar är ibland en annan .. hrm.. med andra ord behöver jag skärpa till mig! MEN, just nu tänker jag ändå njuta av att jag har unnat mig en del saker jag verkligen vill ha och även om plånboken ekar tommare än vanligt... (inte så smart att bli mer shoppingsugen när man e halvtids-sjukskriven) så ska jag försöka att inte ha ångest.

Igår gick jag in på bik bok o plockade upp dessa dyrgripar som jag blev kär i vid första ögonkastet. Alldeles för dyra egentligen men så j**la snygga rent ut sagt.. ikväll ska jag inviga dem, shopaholic or not men detta är faktiskt lite lycka :-)

Energi i bloggtorkan

Kategori: min vardag

Det har tydligen varit bloggtorka, inte bara här utan också hos flera av de bloggare jag brukar följa! Tror det påverkar min egen inspiration att skriva en del också.. men, finns annan anledning att jag inte skrivit också... jag har haft så mycket mer energi, känt mig starkare, gladare, haft roligare :-) Och när energin funnits har jag passat på att använda den till så mycket att skrivandet har legat på lut. Är så glad över detta men också rädd att jag ska "köra på" för mycket.. dvs glömma allt detdär lugnet som jag också behöver i mitt liv... så nu ska jag göra en planering för min nästa vecka som förutom träning, AW och kul aktiviteter också ska innefatta mycket mindfulnessträning, bodybalance-pass och tid för att "bara vara". Gäller att jobba för att behålla denna energi nu! Så, I'll be back när lust och tid att skriva infinner sig, nu ska drickas kaffe o se över veckan... sen blir det ut på landet med lilleman, hoppas på fortsatt sol och massa lek idag :-) Ha en skön söndag!

 
3 veckor kvar till detta och inhämtande av massa ny energi :-)

Dansa Pausa!

Kategori: min vardagYeey, dans o musik, vad kan vara mer glädjespridande!

Lyssna nu o kolla in denna sköna video,

skaka rumpa o fira en en ny gryym helg,

yeah!

Tänk vad bra!

Kategori: Tankar

Tänk vad bra när man inser att något man ser som ett problem/upplever jobbigt/hinder i livet
till störst del ligger hos en själv...

för då kan man förändra det :-)