duktigaflickan

En 3,5-årings reflektioner

Kategori: Tankar

Igår satt vi hela familjen framför en av sonens nya favoritfilmer.. I en scen kommer en gris som lagt på sig en del övervikt och frågar en annan figur:
 
- Tycker du jag ser tjock ut i dehär byxorna? (iklädd ett par byxor som bokstavligen håller på att spricka..)
 
Jag hinner säga till sambon att "detdär kanske inte är jättebra i en barnfilm med massa kroppsifxering".. (grisen gick också o granskade sig i spegeln o jämförde med en bild där han var mycket slankare o då enligt andemeningen finare...) Men vi blir avbrutna av sonen som med ett jättehögt skratt bubblar ur sig:
 
- Hahaha, grisen har tjocka byxor.. haha!
 
Sambon och jag skrattade gott och enades om att det var en mycket bra tolkning!
 
Behåll gärna ditt sätt att se på världen i många år till lilla älskling :-)

TV

Kategori: Tankar

Höst är ju ganska förknippat med att kura upp sig i soffan, tända ljus, dricka the.. och kanske sitta o titta TV eller film.. Själv är jag inte speciellt förtjust i TV.. älskar film men fastnar sällan för någon TV-serie.. gillar heller inte detdär att vara uppbunden en viss tid en viss dag.. fast det går iofs att lösa enkelt numer via inspelning via tv:n eller play på datorn etc.. Men.. fastnar ändå sällan för någon serie..
 
Dock är jag INTE bättre för det, alltså.. det är inte så att jag springer runt o gör en massa "nytta" eller läser någon intellektuell bok eller så istället för TV-zappandet... nej gissa vad jag gör.. "slö-surfar" eller vad man nu ska kalla det.. kollar facebook, läser bloggar, kollar mejlen, läser forum osv osv. När jag och min sambo är trötta sitter jag vid datorn i ena hörnet av soffan o han ligger i andra o kollar nån TV-serie. Usch detdär är ingen bra trend!! Vi kan ju inte ens dela det vi tittar på eftersom vi inte ser på samma!!! Just nu har vi dock varit lite piggare en period o ägnat oss åt annat men när energin pyser ut är det ofta där vi hamnar.. vet inte riktigt om det är bäst sätt att återhämta sig!?!
 
Men.. hur som, nu i höst ser jag i alla fall fram emot att se ett par serier som jag verkligen tror jag kommer gilla, och som jag då hoppas kunna dela med min sambo :-) Dels MÅSTE jag ju bara se Ink Master Stockholm som börjar på TV 6 i oktober.. Där deltar Kari, min tatuerare som jag lovordat så! Det är en såpa/tävling med tatuerare.. ska bli skitkul.
 
Sen läste jag idag om en ny serie med underbara Hanna Hellqvist från Morgonpasset i P3. Den heter "Jakten på det perfekta livet" och kommer gå på SVT 1 med start 31 oktober. Tanken är inte att hitta det perfekta livet utan att ifrågasätta det och visa att det finns alternativ.. tycker jag låter intressant och välbehövligt för vad f*n är ett perfekt liv egentligen??
 
 
Roliga Hanna :-)
 
 

WHAT a f***ing day!!!

Kategori: min vardag

Denhär dagen går definitivt INTE till historien som en av de smidigaste i mitt liv... herregud.. WHAT a day... och ja, den började med en skit-stress-morgon som nog satte sina spår för resten av dan...
 
Befinner mig just nu i Stockholm på utbildning.. skulle varit här kl 8.35 imorse men det bidde inte riktig så...
Började med att jag glömde frukten på köksbänken, kaffet jag omsorgsfullt fixat till tåget på hallbänken. Tokstress iväg för att hinna med tåget.. kom på tåget så inga problem.. dock åkte dethär tåget till en annan station och där skulle man byta till X2000 och där blev jag nekad eftersom jag hade en "obokad biljett" och X2000-tåget var fullt så det fanns ingen chans att komma med. -Men du kan ta tåget på andra sidan om bara 7 minuter sa konduktören glatt.. Jo jo, men det är framme 9.16 och så ska jag hitta till stället där utbildningen hålls.. suck.
 
men men, väl på tåget chillade jag ner.... det skulle jag dock snart få glömma. Framme i Stockholm inser jag snabbt att det är lika bra att ta en taxi eftersom jag inte hittar så bra och redan är sen. Hoppar in i en taxi, glad i hågen att äntligen vara nära mitt slutmål. Då.. hittar jag inte plånboken. Rotar igenom hela packningen, vänder ut o in på hela väskan i baksätet av taxin men får sedan snällt be taxichauffören stanna för jag kan inte betala för mig. som tur är var han snäll och lät mig gå utan reprimander.. fick en lapp med hans nr och lovade ringa om jag hittade plånboken så skulle vi mötas upp!
 
Ringer SJ hittegods, öppnar kl 12.. ringer Sj kundtjänst.. nej det finns inget man kan göra, tåget har nu rullat iväg för städning och det kan ta flera dagar innan det som upphittas har skickats till hittegods. Say what?! usch.. bara o sätta igång o spärra kort osv, gräma sig över att få göra om det där j**la körkortet igen och bli sur över alla kvitton på jobbutlägg som ligger där (vilket gör att jag aldrig kommer få tillbaka de pengarna). I allt detta ringande märker jag att telefonen börjar ha lågt batteri.. och då inser jag nästa tabbe, laddaren... ja den sitter kvar hemma i uttaget i sovrummet!
 
Jamen ooo vad lätt det var att fokusera på utbildningen som ni förstår. Mitt i alltihopa ska jag dessutom samtidigt som utbildningen ha kontakt med vår externa leverantör som betalar ut våra löner och kolla upp saker o kontrollera lönelista osv. Jo, en sak för mycket kan man lätt påstå.
 
Men, det slutar tyvärr inte här för när jag sedan kommer till hotellet utan kontanter så är det nära att jag inte får checka in för ska det faktureras ska ett fakturaunderlag finnas till handa senast 3dgr innan vistelsen. Jamen suck.. jag hade ju inte direkt planerat att slarva bort min plånbok!!!
 
Som tur var löste det sig och jag kunde äntligen checka in på mitt hotellrum. vid det laget var jag HELT slut!!! Men, hade bestämt dejt med ett par vänner så sagt och gjort, iväg till ett jättemysigt ställe o äta/dricka.. lite tjejbabbel på det så kändes dagens bravader som bortblåsta.. är det inte underbart att det ändå kan gå så fort att ändra sinnesstämning bara man får lite trevlig input genom miljöombyte o härligt sällskap :-)
 
Ytterligare en fin grej var att mr. taxichaufför tyckte jag var så gullig o ärlig när jag ringde upp o berättade att jag fått låna pengar av en vän, så han tyckte vi skulle strunta i det.. jag bjuder på det sa han :-)
 
Dock kom sista slängen av skitdagen nu efter min kvällsdusch då jag inser att även hårborsten ligger kvar därhemma! hur tankspridd får man va egentligen?!
Nej nu vill jag göra med denna dag som jag gjorde med lappen jag fick av taxichauffören...
 
HEJDÅ idag! HEJ morgondag!
 

Beslut och vånda!

Kategori: min vardag

Hoj hoj idag har jag gjort nåt jobbigt.. eller rättare sagt genomfört nåt som kändes jobbigt innan men gick jättebra.. precis såsom det brukar.. pratade med mina två chefer om att jag inte känner mig redo att gå upp till 100% än (vilket de såklart hade hoppats på) och visat mitt nya läkarintyg där det står att jag är fortsatt sjukskriven på 25% och alltså jobbar 75% hela oktober ut. Samtalet gick jättebra och de ställde inga krav på några "förklaringar" från mig, vilket är jättesvårt att ge... Jag visste väl nånstans att det skulle gå bra men av nån j**la anledning känns det alltid så jobbigt att behöva ge ett besked som man vet är det sämsta för ngn annan... fast att det är det bästa för mig.. snedvridet egentligen, det bästa för mig borde ju vara det bästa beskedet att ge :-) hursom, glad att det är gjort och skönt att känna att jag har tid på mig att landa på denna nivå och bli stark nog för nästa. I will be there!!!
 
En annan grej gjord idag.. tid för first session av nya tatueringen inbokad, på måndag smäller det. Prislappen blir aaalldeles för hög, huva mår illa bara jag tänker på det.. och skitnervös är jag.. eller nervös kanske är fel ord, mest "pirrig" och förväntansfull.. inte rädd för att ångra mig, men ändå rädd för andras reaktioner. gud vad jag bara önskar att jag kunde släppa det, vad spelar det för roll egentligen. samma sak här, jag gör det ju för MIG och det är fasen det viktigaste. Hoppas nu det kommer bli sådär fint som jag har tänkt mig :-)
 
Ikväll blir det barnfri middag, så skönt att få lite tid tillsammans på tu man hand. Ska testa något nytt, en nyöppnad libanesisk restaurang som jag blivit rekommenderad. Var väldigt i valet o kvalet och funderade av och an eftersom vi egentligen bestämt oss för att gå till "vårt ställe", Indigo, med superdupergoa tapas... så löjligt att det kan bli värsta våndan av vilken restaurang man ska välja.. men det är kalrt, man vill verkligen att det ska vara bra när man har chansen till en kväll för bara oss.. och god mat är ju så härligt! ja till slut bestämde vi oss i alla fall att våga testa något nytt... ytterligare ett utvecklande beslut idag, haha..
 
besluten är på lite olika nivåer men alla utvecklar de mig :-b 
 
mumma är vad jag hoppas på här ikväll!
 
 

Du skall icke stressa!

Kategori: Tankar

Läste detta i en tidning:
 
"Även låga doser av återkommande stress förs vidare till barnet och kan vara skadligt. Risken ökar att barnet får inlärningssvårigheter, ångest, depression och emotionella störningar, visar ny forskning från Linköpings universitet. Så försök att varva ner, pausa och ta det lugnt."
 
Som ni förstår riktar sig rådet till gravida... men hallåååå?! snacka om att SKAPA stress! Som att säga att bara så du vet så gör det dethär mot dina barn om du inte taaaggar ner liksom!!!
 
Bara att vara med barn är en stor oro i sig, det är många som inte alls kan glädjas åt det pga de många risker som följer med det... Förstår ju att detta är menat som "upplysande information" men blev bara irriterad.. så himla mycket orealistiska uppmaningar om hur vi ska leva jämnt, och ett ständigt skuldbeläggande om hur det kommer bli om du inte gör si eller om du gör så. BLÄ!
 
För övrigt har jag precis tryckt i mig två sånahär (se nedan)... grymt gott men undrar vad jag kommer få för bieffekter för nåt måste det väl vara som inte är bra med detta också.. för fett o sött kanske...
but it was damn good!
 
 
 

Pirr i magen!

Kategori: Tankar

Pirr pirr pirr...
 
pirr i magen... vad skumt det är.. har världens pirr i magen bara för att jag varit nere hos Kari och visat min idé för ny tatuering... den största hittills.. oops.. kanske är därför jag är pirrig.. för att jag vet att jag fattat ett beslut jag ändå funderat på ett tag, att "våga" ta steget och göra en tatuering på större delen av överarmen... ingen liten doldis!
 
Jag har tänkt nej pga jobbet, att det inte passar sig liksom.. men samtidigt vill jag inte anpassa mig själv så mkt efter jobb och normer hit o dit.. det är ju något jag vill ha, en del av mig. enda problemet med en tatuering är att jag liksom kläder o smycken inte kan välja att ta av eller på.. annars skulle det ju inte va så svårt att bestämma sig!
 
Men, jag har pratat med många om detta nu och de flesta verkar vara av åsikten att "det är så vanligt med tatueringar idag, ska väl ändå inte spela så stor roll" eller "det beror väl ändå lite på vad för motiv man gör, du kommer ju inte tatuera in döskallar eller hakkors direkt" ;-)
 
tjaaa.. och så går den ju faktiskt att dölja när jag "MÅSTE"... förutom när det är 30 grader varmt om sommaren, då måste jag faktiskt ha kortärmat på jobbet!!
 
ja det är svårt.. men nu har jag i alla fall lämnat in min ide och vet med säkerhet att Kari kommer rita upp nåt så fint att jag aldrig kommer kunna säga nej när hon visar det... så det är väl bara att blunda o köra,
o hoppas på att det inte kommer bli för dyrt :-)
 
Vad tycker ni, tatueringar o jobb, vad lämpar sig, hur mkt ska man bry sig egentligen!?! vad spelar roll!?
 
En av Karis ritningar.. inte detta jag ska göra men gud vad jag älskar hennes stil
(som ni kanske förstått vid dethär laget)!!
 
 

Osvenskt

Kategori: Tankar

Igår var jag och sonen på en tillställning kallad "Äppelkalaset". En vän hade bjudit in via facebook och ordnat detta trevliga evenemang inkluderandes tävlingar/lekar för barnen, fika, korvgrillning och slappt umgänge i solen för föräldrar.. OCH en hoppborg + en sånhär "marknadsvagn" med sockervadd & popcorn där en man stod redo att ge barnen så mycket de ville ha av detta :-)
 
Det var verkligen supertrevligt... och så osvenskt.. det var ju nämligen ett kalas helt utan anledning!
T o m jag frågade när jag kom.. är det något vi missat, är det nåt av barnen som fyller år?
varpå vännen svarar: -Nej vi ville bara ha ett kalas men det verkar knappt vara tillåtet eftersom alla blir jätteförvånade o frågar vem som fyller!!!
 
Min vän är svensk men hennes man är från Australien.. vet inte om det är vanligare där att man ordnar sånthär, men oavsett vad var ju detta ett fantastiskt trevligt tilltag som man borde göra mer av, varför måste man ha en specifik anledning att fira liksom...
 
celebrate the day :-)
 


mums!

Bakom glitterblicken

Kategori: min vardag

Hade en annorlunda kväll igår, var med ett par vänner på en föreställning av en tjej i min ålder som har diagnosen bipolär 1. Hon har satt upp en föreläsning/show om detta där hon ensam och allena med mod berättar historier ur sitt liv med syftet att öka kunskapen om psykiska funktionshinder, hur det kan vara att leva med ett sånt och öka öppenheten kring dem. I showen spelade också ett band, Smash into pieces, som var kanonbra så för mig innehöll denna kväll många av mina favoritingredienser; bra musik, dessutom LIVE.. en intressant och öppen människa som med stort mod delar av sig själv på ett GENUINT sätt och två riktigt goda vänner att dela alltihopa med.. bara familjen som saknades så hade kvällen varit fulländad :-)
 
Hursomhelst, var på tal att denna tjej ska få turnera i skolor med sin föreställning, hoppas verkligen det för kunskapen om psykisk ohälsa borde verkligen spridas och detta är på ett SÅ bra sätt!
 
Lyssna nu på smash into pieces och läs samtidigt nedan vad Sondra själv skrivit om "showen" och gå och se den om den kommer igen!
 
 
 
 
 BAKOM GLITTERBLICKEN
 

 

"Bakom glitterblicken" är en humorföreställning om att överleva mot alla odds och att vända svagheter till styrkor.

 Låter nu andra ta del av min historia för att undvika de fällor jag själv har trillat i och hjälpa att förbättra mina framsteg. "Bakom glitterblicken" är även min resa genom livet som Bipolär 1.

Fick diagnosen för 20år sedan med lång tid utan att ta medicin och tider med alldeles för mycket av det och nu är jag där jag är idag. Ett liv som framkallar lika väl eftertanke som mycket skratt.

Under kvällen kommer jag använda mitt starkaste vapen, humor!, för att förmedla mitt budskap.

Varför se Glitterblicken?

Humor i ny tappning, där du kommer upptäcka att din svaghet kan vara din bästa styrka

Men även en chans att få en inblick i en värld som är okänd för många, att minska fördomar och funderingar kring bipolär sjukdom, och hjälpa andra som har diagnos som känner det är en stämpel att våga be om hjälp för att må bättre

Kallar det glädje fest för vill motivera dig att börja förverkliga dina drömmar

Att du nästa gång du känner motgångar tänker: Vad kan jag lära av det här till min fördel,

För myntet har två sidor och båda är lika användbara

Kom och känn energin på plats!

 

syskonkärlek

Kategori: Tips

 
 
detta gjordes i juni, det ena är jag det andra min syster.. så fint tycker jag :-)
 
vill verkligen tipsa om denna underbara tatuerare, Kari Grat. Hon har precis bytt studio då den gamla där hon var, peace street tattoo, har stängt.. men bor du i örebro och är sugen på tatuering av en riktigt bra o trevlig tatuerare, ring eller mejla henne :-)
 
Kära kunder, dessvärre Peace Street Tattoo finns inte längre. Om du är intresserad att få en tatuering av mig, Kari Grat, du kan skicka mig ett sms till 0760152261 / [email protected].
Vi ses. Kari Grat
 
som jag skrev igår är jag sjukt sugen på en ny nu och jag ska faktiskt ner o träffa henne på måndag o visa lite ideer.. ska bli så spännande :)
 
 
 
 

Idag kort & gott

Kategori: min vardag

Sitter uppkrupen i soffan med en kopp varm choklad.. det är inte ofta man dricker det numer... men ibland får man unna sig.. Nu beror det på att sambon kom hem med en liten "kapsel"-kaffemaskin häromdagen och idag på ICA såg jag att det fanns choklad-kapslar... det var man ju bara tvungen att testa helt enkelt! Är inne i en riktig unnarperiod nu.. eller har väl varit ett tag.. på gott och på ont!
Hämtade också ett litet paket på ICA som jag hade beställt.. innehöll bl a detta:
Tre st yttepyttesmå flaskor från CLEAN med tre av deras bästa dofter.. perfekt för mig som är doftfetischist och dessutom tröttnar och vill byta dofter jämnt... passar utmärkt med små och flera. Dessa är så himla fräscha också.. kommer nog användas mycket!
 
Nu är det höst och nu är det dags att bestämma massa kul inför hösten så man pallar med dessa grådassiga månader. Idag bestämde jag 4 sköna aktiviteter framöver, att jag ska ha en afternoon-tea-eftermiddag m vänner nån söndag snart, att det blir brunch på olearys nån söndag i oktober,
att vi ska bjuda över ett par vänner på middag i oktober och att jag nog ska pigga upp hösten med en ny tatuering också... är såå sugen. mycket vill ha mer.
 
så, nu är jag iaf redo för oktober.. och nu ska jag fortsätta med resten av denna underbara dag.. snart blir det gympa med lillskrutten, första gången på ytterligare en höstaktivitet, varje torsdag kl 17 ska vi på Bamse-gympa,,, ska bli spännande :-)
 
 

DU

Kategori: Tankar

Såg en film häromdan... Bridesmaids.. bra humor i den btw.. men, några ord i den etsade sig fast. Självklart men så klockrent:
 
- DU är ditt eget problem... men DU är också din lösning!
 
åh vad jag önskar att det fanns fler på denna jord som kunde greppa det och sluta sitta hemma med offerkoftan på och skylla på alla omständigheter därute i världen. '
 
DU DU DU sluta ha pity-party med dig själv!!!
 

Rabatt eller inte?!

Kategori: Tankar

Köpte nya höstskor häromdagen.. reflekterade över en sak i kön vid betalningen..
framför mig stod en mamma och dotter som handlade "trendiga" skor, två par som kostade tillsammans 2600kr.. alltså en ganska hög prislapp tänker jag.. Båda såg också ganska "modeintresserade" ut om man får säga så och vara så generaliserande...
När de blivit servade av expediten erbjöd hon dem också ett "köp 6 par skor, få 200 kr -rabatt"-kort..
 
När det var min tur betalade jag och hivade också upp mitt stämpelkort som används för hela denna galleria och innebär att man efter (8 eller 10 eller vad det nu är) stämplar som kan fås från samtliga butiker i gallerian får 15% rabatt på nästa köp.. så jag fick köpa skorna för 150 kr mindre, dvs 850 kr.. Bra tyckte jag, och ännu bättre att jag nu skulle få ett stämpelkort på denna butik också.. som kunden framför mig.. men nähä, tror ni jag blev tillfrågad?
 
Nej, det blev jag inte och i stunden blev jag först sugen på att be om ett kort för att i nästa tänka "nej nej vill ni inte ha mig som kund, skit i det då, tänker väl inte BE om det.. finns massa andra ställen jag kan handla på!!"
 
Det var inte så att jag blev bitter och gick o tänkte på detta utan tänkte snarare "her loss"... MEN, det ledde ändå till en reflektion - vad är det som avgör vem de ger korten!? för detta lär ju inte vara första gången någon får medan en annan inte.. delas de ut till de som ser ut att ha pengar eller de som handlar för en viss summa!? Eller är det bara en slump, att expediten är lite disträ och inte tänker på det osv..
Ja vad avgör funderar jag på. Någon som har jobbat i butik o kan komma med ett inlägg här?!?
 

Formentor

Kategori: Tankar

Bättre sent än aldrig.. nu ska jag äntligen visa lite mer från vår underbara resa som vi gjorde i somras. En vecka innan semesterdags fick vi smått panik över att solskenet verkade utebli härhemma.. jag började googla o hittade avgång från Örebro till Mallorca samma dag som jag skulle gå på semester.. Vi funderade i nån dag men sen slog vi till.. och det kommer vi aldrig ångra :-)
 
Formentor ligger allra längst upp i nordöst på Mallorca, från flygplatsen tar det ca en timme dit. När vi anlände och det var lite sent och mörkt och vi dessutom körde fel så var det mörkt mörkt när vi närmade oss, och efter byn Puerto de Pollenca fick vi ta oss 7 km över ett högt berg med svindlande höjder o kurvor i kolsvart... då började jag fundera, hur ska detta gå... ska vi behöva åka här varje gång vi ska iväg nånstans näää fy vart har vi hamnat!!! Men nej, ingen fara... dagen efter när vi körde i dagsljus insåg vi att det inte var så farligt. Det är visserligen väldigt högt och väldigt kurvigt, men man vänjer sig och håller man sig borta från mörkertid så funkar det hur bra som helst :-) Är också otroligt vackert med havet och berget.
Efter halva vägen är det en utkiksplats som alltid är fylld med folk:
 
 
 
 
När jag googlade flygstol letade jag också boende och hamnade på www.homeaway.se som jag definitivt kommer besöka igen.. här hittar man privatpersoner som hyr ut boenden världen över... och det var därför vi hamnade i för oss ookända Formentor.. Fastnade så för detta boende.. och som ovan såg det ut.. vi bodde i en sk "studio", ett stort rum med säng soffa TV osv, badrum och ett litet pentry med kök, diskmaskin osv. Fanns även ett sovrum med badrum till en trappa ner, så vi hade kunnat vara ett par till på resn :) Studion tillhör ett hus där världens sötaste fransyska-tant, Cecile, bor med sin man. Hon är verkligen gästvänlig och mån om att man ska ha det bra så vi blev omhändertagna på ett föredömligt sätt!
 

Vi spenderade de flesta kvällarna på vår terass, lagade egen god mat och ofta blev det grill.. Vi hade underbar utsikt över havet och när lilleman somnat om kvällarna var det helt tyst, bara vi, stjärnhimlen och
 båtarna på havet... snacka om rogivande!
 
 
Till huset hörde också en pool som vi kunde nyttja så mycket vi ville.. det var INTE trångt precis :)
 
 
En i familjen ÄLSKADE poolen!
 
Själv älskade jag utsikten från poolen!
 
Första morgonen vaknade vi tidigt och gick ner till stranden.. efter ca 200 m nerför en backe möttes vi av det ni ser på bilderna nedan..
 
stranden var underbar, vattnet så vackert och nästintill folktomt.. det var helt breath-taking...
 
 
 


Hade läst innan resan att Formentorstranden var vacker och japp, är en av de finaste stränder jag varit på faktiskt. som ni ser, jättefin sand och vattnet är kristallklart, underbart! Mallorca har för övrigt väldigt många fina stränder. Denna resa var vi väldigt hemkära eftersom vi älskade stället vi hamnade på, men för den som vill finns mycket fint att se runtomkring ön. Vi åkte på heldagsutflykt en dag och hamnade då bla i Porto Cristo, en liten by där det också fanns en liten mysig strand...
 
På denna strand lyckades jag få bannor av badvakten när jag tog med mig min son och simmade ut till "badflotten" med rutschkana som syns på bilden.. tydligen var det inte tillåtet för 3-åringar att va därute :-) 
och med facit i hand kan jag verkligen förstå det..ser inte så ut på bilden men var låångt att simma dit med en liten under armen.. och dessutom var det vråldjupt! men kul hade vi :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Avslutningsvis så var det en av de bästa semestrarna i mitt liv och mycket pga boende och plats.. kan verkligen rekommendera Formentor - OM man vill ha lugn o ro och vackra omgivningar..
 
Hoppas jag inspirerat någon att testa.. för egen del är jag HELT säker på att vår lilla familj kommer åka tillbaka!

wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih!

Kategori: min vardag

wiiiiiih vad det pirrar i min mage och wiiiiih vad det är svårt att hålla hemlisar!!!! :-b
 
ikväll ska jag på visning av underbara barnkläder i underbart sällskap, kan det bli mer perfekt, bästa vännerna, gott fika, fina kläder o shopping - på en o samma gång :-) fantastico!
 
kolla in deras site o webbutiken, bra kläder till bra pris, jättefin kvalité!
 

goose effect - ja tack!

Kategori: Tankar

Å vad det är irriterande när man (jag) liksom fastnar i saker o inte kan släppa dem... får inte tänka på det, får inte sitta o tänka o känna efter o tro o hoppas.... men så går det liksom bara inte att låta bli.
jag blir toookig på detta!
 
dock är jag stolt över mig själv att jag lyckats så mycket bättre i jobbet senaste veckan, mindre stress och inte massa ältande här i alla fall...
jobbar stenhårt på gås-effekten, låt saker som inte behöver prioriteras just nu bara rinna av :-) perfect!
 
(nu ska jag bara applicera det i dendär privata frågan också då... hrm...)
 
 
 

TRÄNA!

Kategori: min vardag

"ja ja ja ja, ni kan, ni är grymma... sååå starka!"
"F*n vad bra ni är, så bra jobbat"
"Härligt kämpat "
"Fasen va snyggt, riktigt bra"
"Andas nu o så ger vi järnet, kom igen, ni fixar det.. du är så mycket starkare än du tror"
osv osv...
 
Detta är några av orden jag startade min helg med genom att gå på ett härligt spinning-pass imorse. Innan jag åkte dit var min energinivå på noll och när jag åkte därifrån var den uppe i topp,, kan knappast tänka mig ett bättre sätt att inleda helgen! Tänkte då på de som inte tränar o får uppleva detta... inte bara gå miste om den tillfredsställande o stärkande känslan av att ha kämpat sig igenom nåt j**ligt jobbigt o klarat av det (o dessutom blivit starkare av det) utan också de stärkande ord man får på vägen. Med en bra instruktör får man ju höra ovanstående otaliga ggr under en timmes pass o det är ju grymt bra för den mentala styrkan att höra att man är bra! Alla behöver vi bekräftelse o positiv feedback o detta är ju ett fantastiskt o enkelt sätt att få det på! det är ju inte för inte forskningen visat motionens grymma effekt mot ex. depression.. endorfinerna kickar såklart in, men till detta borde även detta peppande man får spela roll-- så alla ni därute som behöver en boost, gå o TRÄNA o gärna på pass! Kan fan inte säga det nog många ggr!!!!