duktigaflickan

Sfinkterruptur

Kategori: Tankar

Sfinkterruptur... ja visst låter det trevligt?! Många vet nog inte vad det är ens.. och det är väl för väl det.
Min förra förlossning fick jag en s k sfinkterruptur... vilket innebär att man spricker.. en jäkla massa... ja typ hela vägen från snippan till.. ja ni förstår. usch det är så hemskt när man pratar om det såhär.. och jag har nog försökt att inte tänka på det så mkt, fram tills jag blev tvungen. Fick nämligen veta för ca en månad sen att nu inför nästa förlossning så ska jag träffa en läkare på specialistmödravården o "bli bedömd".. det kan vara så att man överväger att göra kejsarsnitt när man tidigare har fått en sådan bristning. suck. varför kan inte saker bara va "normala".. förra gången fick jag valet att göra kejsarsnitt 3 v innan förlossningen pga att lilla plutt vägrade vända på sig i magen o ville ut med stjärten först. Ja.. den gången valde jag att genomföra en s k sätesbjudning, en vaginal förlossning.. Med facit i hand vet i 17... visst jag ångrar det inte, men den enorma smärtan och rupturen som jag fick är något jag önskar INGEN.
Idag önskar jag att jag visste vad jag själv ville innan jag går till läkaren men jag har fasen ingen aning. vet dock att spricka sådär vill jag aldrig göra igen, även om jag läkt efteråt. usch.. jobbigt att våndas såhär men nu är det bara 4 timmar kvar tills jag sitter där med läkaren och efter det hoppas jag iaf vara lite mindre förvirrad...
wish me luck!!!

Detaljer

Kategori: min vardag

*puuh*
 
pustar ut eftersom vi igår efter några veckors våndande och funderande äääntligen valt matbord + stolar. Visst är det kul att välja möbler till nya rum o fixa o dona men fyra nya rum på en gång är lite mkt. Visst kan man ta saker "pö om pö" men i maj kommer en liten plutt o kommer kräva all tid ett tag framöver så känns som man vill bli klar med så mkt som möjligt så snart som möjligt!
I början är det roligt att leta möbler men när man inte hittar ngt som känns klockrent och det enda man hittar kostar multum... ja då börjar det bli lite jobbigt.. och då har ngt som egentligen ska va kul blivit en press... inte bra.
Därför känns det otroligt skönt som sagt, att ha fattat lite beslut igår.
Nu är det bara ungefär 43 beslut kvar.. haha :-)
 
Men fint blir det o jag tror vi kommer trivas mkt bra i vårt nya hem! Förra helgen köpte jag första inredningsdetaljen och den fanns det definitivt inga tvivel kring.. det liksom vara stod mitt namn på den. DÅ är det kul att handla :-)
 
 
Syns inte så väl men är en ganska stor pjäs & den passar perfekt precis där jag hade tänkt mig den.
Kul med första grejen på plats!
 

Ekologisk hudvård!

Kategori: Tankar

Har använt Mary Kays hudvård nu under många år och är absolut nöjd med den och det resultat jag upplever av den... det finns dock ett minus o det är att den inte är ekologisk! Jag vill verkligen hitta ngn ekologisk hudvård som också har en god effekt och ger det resultat jag vill ha..
 
Har googlat en del o fastnat för märket spiezia som både omtalas som väldigt bra och dessutom har de ekologiska egenskaper jag eftersöker. Såhär står det på eleven.se om märket... 

SPIEZIA ORGANICS är den första ekologiska hudvårdsserien där samtliga produkter är 100% organiskt certifierade enligt Soil Associations världsledande standard. Serien består av krämer, balsam, oljor och tvålar för hela familjen, alla framtagna för att passa den mest känsliga hy!

Spiezias Organics produkter är 100% organiska d v s de innehåller inte vatten utan är helt baserade på olika örter, blommor och oljor som har förmågan att rena och rensa ut kemikalier, för att samtidigt kunna balansera, bygga upp och återfukta huden på ett skonsamt och helt naturligt sätt.

Bara de allra finaste organiska ingredienserna får ta plats i tillverkningen som sker för hand på SPIEZIAs egen farm - Gear Farm i Cornwall, England. Gear Farm drivs till stora delar av solenergi och här produceras också de handgjorda burkarna och flaskorna, de är liksom förpackningarna naturligtvis helt återvinningsbara!

  • Vinnare av Soil Association Industry Awards 2006
  • Vinnare av Lifescape Beauty Awards 2007
  • Finalist Beauty Insiders Choice 2008
  • Vinnare av Natural Organic Award 2009
Låter ju väldigt lovande... kanske ska beställa hem ett test-kit...
Eller har någon som läser detta nåt annat bra tips på ekologisk och BRA skön hudvård :-) ????
 

vitt o fräscht.. haha!

Kategori: min vardag

Jaha då har vi kommit dit nu då, att vi MÅSTE välja tapeten till den stora långväggen i nya "vardagsrummet" eller vad man nu ska kalla det.. KOmmer vara en väldigt framträdande vägg så känns viktigt att det blir "rätt".. och ska ju dessutom matcha till det gråa golvet vi valt samt trappen som kommer sitta på väggen, i ek, glas och vitt. Jag hade bl a förälskat mig i en tapet med petroleum-blå bakgrund o massa blomster på.. jättefin.. men P blev mer svårövertalad än jag trodde,, han ville ha nåt vitt o grått helst, neutralt.. Jag tyckte först blä o fy vad trist.. men kunde hålla med om att det egentligen passar bra i rummet och visst, man kan ju alltid möblera upp med lite färg osv.. Hur som.. slutade med att han vann så nu får vi ett typiskt "vitt o fräscht" och i mångas ögon säkert väldigt tråkigt rum... haha.. Men jag tror det kommer bli fint till slut iaf :-)
 
Så ljust så det t o m är svårt att se på datorn, mönstret är liksom gjort i nåt typ metalliskt eller nåt, så man måste nog vinkla skärmen för att det ska synas.. (utgår ifrån att man sitter vid laptop märker jag, haha) 
jaja såhär ser den ut iaf.. hoppas det går att se nåt genom "vinkling" :-)